Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opkolili Beroša

Među glasnim prosvjednicima u Zagrebu bio i svećenik, o svemu se oglasili i iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dan uvođenja COVID potvrda u zdravstvu nije prošao bez problema. Ministra Vilija Beroša uz zvižduke i viku dočekali ispred KBC-a Zagreb. Među prosvjednicima je bio i svećenik Zdravko Knežević.

Pedesetak prosvjednika dočekalo je jutros zvižducima ministra zdravstva Vilija Beroša u KBC-u Zagreb koji je u tu bolnicu došao obilježiti početak primjene covid potvrda u sustavu zdravstva.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Prosvjednici, među kojima su većina bili građani, a samo manji dio zaposlenici KBC-a, ministru Berošu nisu dali govoriti skandirajući "dolje sramotne odluke", "izdaja" i "ostavka" pa je ministar izjavu za medije morao dati u Ravnateljstvu bolnice.

Među okupljenima bio je i pater Knežević koji je, kako su prenijeli mediji, ministru zdravstva Berošu vikao "izdaja, vješala, vi ste Jude".

Hrvatska pokrajina Družbe Isusove popodne se u reagiranju ogradila od sudjelovanja na prosvjednom okupljanju svog člana, patera Zdravka Kneževića.

Njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti.

"Na upit javnosti, izjavljujem da Hrvatska pokrajina Družbe Isusove nije ovlastila p. Zdravka Kneževića, svoga člana, da sudjeluje na prosvjednom okupljanju kod KBC Rebro dana 4. listopada 2021. godine", navodi se u priopćenju koje potpisuje pater Dalibor Renić SJ, provincijal.

"Iako je on sam naveo da sudjeluje kao privatna osoba, svejedno moram reći da se Provincija ograđuje od njegovih izjava u toj prigodi, od kojih su neke – prema prenošenju medija – bile sasvim neprimjerene, zbog čega se ispričavam svima koje su povrijedile", dodaje se.

"Smatram da zdravstveni radnici i njihovo vodstvo zaslužuju naše povjerenje i potporu u nastojanjima da se u ovoj pandemijskoj krizi građanima pruži najbolja zdravstvena zaštita i skrb", zaključuje se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene