Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opkolili Beroša

Tko su glasni prosvjednici? Svećenik i čovjek koji je otvarao teretanu kad nije smio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dan uvođenja COVID potvrda u zdravstvu nije prošao bez problema. Ministra Vilija Beroša uz zvižduke i viku dočekali ispred KBC-a Zagreb.

Oko 50 prosvjednika opkolilo je ministra zdravstva jutros ispred Rebra vičući mu 'ostavka', 'odlazi', 'dolje sramotne odluke'. Beroš ih je pokušavao smiriti, s nekima je i popričao, no nije pomoglo. 

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" Vili Beroš Nakon Plenkovića VIDEO Vili Beroš poručuje s TikToka: "Zapratite ovaj profil, stisnite plusić"

Morao se povući. Izjavu je, umjesto vani, dao u zgradi.

Među prosvjednicima, naglasio je ravnatelj Rebra Ante Ćorušić, nisu svi bili zaposlenici bolnice. 

Među njima se istakao čovjek u svećeničkoj halji koji se derao na Beroša.

"Izdajice, srami se", vikao je, a navodno je, zajedno s gomilom, galamio i "vješala, vješala". 

Kako pišu mediji, riječ je o svećeniku imena Zdravko Knežević. Berošu je poručio kako su i "Hitlerovi pomoćnici završili na vješalima".

"Od početka pratim ovu prijevaru i ovaj fašizam. I ovo činjenje naroda idiotima", rekao je još.  

Jedan od sudionika bio je i Andrija Klarić. Osim što je govorio na Festivalu slobode (tada je tvrdio da se Hrvatskom i svijetom širi virus diktature), u javnosti je postao poznat kada je unatoč zabrani Stožera u veljači otvorio svoju teretanu na Trešnjevci. Tada je i priveden zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

"Napravio sam to što sam napravio iz uvjerenja. Sloboda ima svoju cijenu. Htio sam poslati poruku da tretman koji mi imamo i način na koji oni vode politiku nije logičan. Dvostruki su kriteriji", rekao je tada Klarić u Dnevniku Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene