Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSPLOZIJA BROJA ZARAŽENIH

Samo u prvom dijelu prosinca zarazilo se gotovo 250 milijuna ljudi: WHO zatražio od Kine važne informacije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) traži od Kine da dostavlja precizne i stvarne podatke u realnom vremenskom okviru o epidemiološkom stanju u zemlji, s obzirom na nagli porast zaraženih koronavirusom i oboljelih od Covida-19.

Predstavnici WHO-a sastali su se u petak s predstavnicima kineske Nacionalne zdravstvene komisije i Nacionalne administracije za kontrolu i prevenciju bolesti od kojih su zatražili "dodatne informacije o situaciji i ponudili ekspertizu uz daljnju podršku".

"WHO je istaknuo važnost nadgledanja i pravovremenog objavljivanja podataka kako bi se pomoglo Kini i globalnoj zajednici u oblikovanju točne procjene rizika i donošenju efikasnih odgovora", priopćili su iz organizacije sa sjedištem u Ženevi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svaki drugi pozitivan Strahuju da se povijest ne ponovi: U Italiji uvode testiranja za sve putnike koji dolaze iz Kine

Pročitajte i ovo Ilustracija SITUACIJA SE POMNO PRATI Nekoliko zemalja uvelo obvezno testiranje putnika iz Kine: Iz HZJZ-a otkrili sprema li Hrvatska istu mjeru

Nagli porast broja zaraženih koronavirusom u Kini mnoge je Vlade naveo na uvođenje dodatnih zahtjeva koje moraju ispuniti kineski turisti pri dolasku u određene države.

Samo u prva tri tjedna prosinca 248 milijuna ljudi iz Kine je zaraženo, prema službeno nepotvrđenim unutarnjim procjenama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene