Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajuća situacija

Kritika direktora WHO-a za Europu: ''Spori ritam cijepljenja produžuje pandemiju''

Cjepivo, ilustracija
Cjepivo, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u četvrtak je kritizirala ''neprihvatljivu'' sporost cijepljenja protiv COVID-a u Europi koja je suočena sa zabrinjavajućom epidemiološkom situacijom.

''Spori ritam cijepljenja produžuje pandemiju'', objavio je europski ogranak WHO-a i naglasio kako broj novih slučajeva na kontinentu ubrzano raste proteklih pet tjedana.

''Cjepiva su naš najbolji put za izlazak iz pandemije. Ne samo da djeluju, ona i vrlo efikasno ograničavaju zaraze. No cijepljenje se provodi neprihvatljivo sporo'', priopćio je Hans Kluge, direktor WHO-a za Europu.

''Da budem jasan: moramo ubrzati proizvodnju cjepiva, ukloniti administrativne prepreke i iskoristiti sve doze koje imamo na zalihama'', kazao je Kluge. ''Situacija u regiji je zapravo najviše zabrinjavajuća u posljednjih nekoliko mjeseci'', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nacionalna kampanja Vojska pristiže upomoć: U svom centru omogućit će procijepljivanje 1000 ljudi dnevno

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLučaj iz Gospića Reinfekcija u domu za starije: 15 novozaraženih, a neki već cijepljeni ili su preboljeli koronu

U europskoj regiji WHO-a, koja uključuje pedesetak država, uključujući Rusiju i zemlje središnje Azije, prošli je tjedan bilo 24 tisuće novih smrtnih slučajeva, a ukupan broj se približava milijunu umrlih, prenosi agencija France Presse.

Broj novih slučajeva prošli je tjedan prešao 1,6 milijuna, dok je prije pet tjedana bio ispod milijun, upozorio je WHO.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene