Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija
Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Njemačka vojska omogućit će po prvi put 24-satno cijepljenje u jednom od svojih centara u zapadnom dijelu Njemačke, objavile su vlasti u srijedu.


Centar za cijepljenje Lebach u pokrajini Saarskoj biti će od nedjelje otvoren 24 sata i radom u tri smjene omogućit će da 1000 ljudi dnevno može biti procijepljeno.

Diljem zemlje vojska može ponuditi cijepljenje u 28 sličnih centara, dokle god su dostupne pošiljke cjepiva. Ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer kazala je u srijedu da je taj potez dio "velike nacionalne kampanje cijepljenja".

Zbog usporenog odvijanja cijepljenja u Njemačkoj vlasti se od početka godine redovito nalaze na udaru kritika, a najnovije odustajanje od najavljenog pooštrenja restrikcija za Uskrs dodatno je narušilo povjerenje u vladino uspješno upravljanje u pandemiji koronavirusa.

Premijer najveće njemačke pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije Armin Laschet rekao je u srijedu kako još uvijek nije sigurno hoće li se škole u toj zemlji otvoriti nakon Uskrsa. Situacija će se "intenzivno" razmotriti s ministarstvom obrazovanja, najavio je Laschet, čelnik Merkeline Kršćansko-demokratske unije (CDU) i njezin mogući nasljednik na mjestu kancelara.

AstraZeneca Njemačka će cjepivom AstraZenece cijepiti samo starije od 60 godina

Testiranje na koronavirus u Njemačkoj Njemačke granice ostale otvorene uz stroža pravila: Jedna grupa putnika ne može ući u zemlju

Broj zaraza u Njemačkoj porastao je za 17.051 novih slučajeva na dnevnoj razini, objavljeno je u srijedu, a u 24 sata umrlo je 249 pacijenata koji su bili zaraženi COVID-om.

Prosječna sedmodnevna incidencija infekcije, koja pokazuje kako se brzo virus širi, neznatno je u srijedu pala te iznosi 132,3 na 100.000 stanovnika, u odnosu na 135,2 dan ranije.