Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva iz nezapadnih zemalja

WHO će u sljedeća dva tjedna odlučiti o dva cjepiva koja Kinezi koriste u milijunskim dozama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) planira u sljedeća dva tjedna donijeti odluku o hitnom odobrenju još dva kineska cjepiva protiv COVID-a, rekla je pomoćnica generalnog direktora Mariangela Batista Galvao Simao novinarima u ponedjeljak.

Mariangela Batista Galvao Simao je rekla da bi WHO mogao donijeti oluku o cjepivu laboratorija Sinopharm do kraja ovog tjedna, a o cjepivu Sinovac Biotecha do kraja sljedećeg.

Kina je već primijenila milijune doza oba cjepiva u zemlji i izvezla ga u brojne zemlje, posebice u Latinsku Ameriku, Aziju i Afriku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Niska procijepljenost Domišljato: Ruski zdravstveni djelatnici na neobičan način uvjeravaju skeptike starije od 60 godina da se cijepe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odlučeno je Njemačka neće ograničiti upotrebu Johnson&Johnsona: Pojava ugrušaka 10 puta manja nego kod AstraZenece

Lista cjepiva WHO-a je pokazatelj nacionalnim regulatorima o učinkovitosti i sigurnosti cjepiva i omogućuje kineskim cjepivima uključenje u COVAX, globalni program za osiguranje cjepiva, uglavnom za siromašne zemlje. Ako budu odobrena, kineska cjepiva će biti prva cjepiva iz nezapadnih zemalja koja će odobriti to globalno tijelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene