Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

TESTIRAJU SE VOZAČI

Božić koji nikad neće zaboraviti: Na francusko-britanskoj granici i dalje kaos, potvrđeno i nekoliko pozitivnih slučajeva među vozačima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon otkrivanja novog soja koronavirusa u Velikoj Britaniji, Francuska je zatvorila svoje granice s tom zemljom. Svi vozači koji su trebali prijeći u Francusku, već nekoliko dana čekaju u britanskom gradu Kentu. Svi se masovno testiraju na COVID-19 te nakon negativnog rezultata mogu nastaviti s putovanjem.

Dodatnih 800 pripadnika vojske bit će poslani u Kent za Božić da pomognu vozačima koji su danima već ''zarobljeni'' zbog novog soja koronavirusa.

Naime, nakon otkrića nove mutacije COVIDa Francuska je zatvorila granicu s Velikom Britanijom i sva teretna vozila zaustavljena su pri pokušaju prelaska u Francusku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ogromni zastoji Uvjet za normalizaciju prometa prema Francuskoj: Britanija počela testirati blokirane vozače kamiona na covid-19

Svi vozači prije ulaska na trajekt ili vlak moraju imati negativan test na virus. Da bi se situacija što prije riješila, 1100 članova vojske pomoći će testiranjem vozača na sam Božić, kojih je oko četiri tisuće.

Od 2367 testiranih vozača, do 12 sati na Badnji dan, pozitivnih uzoraka bilo je tri. Trajekti će nastaviti voziti i na Božić te se očekuje rasplet situacije kroz nekoliko dana. Također, vojska će osigurati socijalne punktove za distribuciju vode i hrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strah od novog soja virusa Na granici Britanije i Francuske blokirano više tisuća kamiona: Vozače testiraju vatrogasci i dobrovoljci

"Cilj nam je što je brže moguće vratiti strane prijevoznike kući sa svojim obiteljima", rekao je tajnik prometa, Grant Shapps.

Naglašava da zna koliko je teško vozačima što moraju biti tamo u blagdansko vrijeme, ali rade na tome da što prije razriješe situaciju. Volonteri su dostavili tisuće obroka vozačima te je sva hrana koju su osigurali besplatna, prenosi BBC.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene