Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od novog soja virusa

Na granici Britanije i Francuske blokirano više tisuća kamiona: Vozače testiraju vatrogasci i dobrovoljci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je poslala vatrogasce i 10.000 testova na COVID-19 preko La Manchea kako bi pomogli raščistiti stanje u engleskoj luci Doveru zakrčenoj kamionina koji su tamo ostali blokirani zbog straha od novog zaraznijeg soja koronavirusa koji se pojavio u Britaniji.

Najmanje 15 vatrogasaca i desetero dragovoljaca civilne zaštite trebaju pomoći u testiranju vozača kamiona u Doveru, na jugoistoku Engleske, objavila je u četvrtak na Twitteru prefektura francuske regije Hauts-de-France.

Francuska je, zbog brzog širenje novog soja koronavirusa u Britaniji, zatvorila granice za putnike iz Ujedinjenog Kraljevstva i ponovno ih je otvorila tek u srijedu navečer.

No vozači kamiona, kako bi ušli u Francusku, sada moraju imati negativan test na koronavirus te se očekuje da će još trebati dani kako bi se riješila dopuštenja za više tisuća kamiona.

Britansko-francuska granica ostat će otvorena tijekom božićnih praznika a nastavit će se i promet eurotunelom, napisao je britanski ministar prometa Grant Shapps na Twitteru u četvrtak napomenuvši kako je razgovarao sa svojim francuskim kolegom Jean-Baptistom Djebbarijem.

"Dogovorili smo se da će granični prijelazi u eurotunelu, Doveru i Calaisu ostati otvoreni tijekom Božića kako bi pomogli vozačima i građanima da se što prije vrate kućama", napisao je Shapps u tvitu. To je u svom tvitu potvrdio i Djebbari.

Pročitajte i ovo Gužva na Cvjetnom trgu u Zagrebu - 3 BLAGDANSKE MJERE Za Centar vrijedi jedno, za Špansko drugo: Dok je mnoštvo u centru Zagreba opušteno pijuckalo pića, roditelje s djecom na drugom kraju grada tjerali policajci

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRVI SLUČAJ Unatoč strogim mjerama, novi soj koronavirusa pojavio se i u Njemačkoj

Testiranje na koronavirus također će se nastaviti tijekom blagdana, napisao je Shapps.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene