Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Novi soj koronavirusa koji se brzo širi u Velikoj Britaniji prvi je put potvrđen u Njemačkoj, priopćila je u četvrtak savezna država Baden-Wuerttemberg.


Zaražena osoba odletjela je u Frankfurt iz londonske zračne luke Heathrow 20. prosinca kako bi posjetila rodbinu, a imala je pozitivan test nakon dolaska.

Genetska analiza uzorka u berlinskome laboratoriju pokazala je da se radi o soju B.1.1.7, navodi se u priopćenju ministarstva zdravstva jugozapadne njemačke države.

"Ovo je prvi poznati slučaj u Njemačkoj", dodaje se.

Osobu koja je u međuvremenu razvila blage simptome, članovi obitelji automobilom su odvezli iz zračne luke i od tada je izolirana u obiteljskom domu u Baden-Wuerttembergu, dodalo je ministarstvo.

Lijes, ilustracija Preminuli od COVID-a zatvoreni u plastične vreće idu prvo u limeni pa drveni lijes: "Treba li to tako, najbolje znaju epidemiolozi"

Tri osobe koje su bile u bliskom kontaktu s tom osobom također su u karanteni, navodi se.

Valentina Baus razgovara s Krunoslavom Capakom - 2 Capak otkrio kad će se cijepiti članovi stožera: "Neki od nas jesu kronični bolesnici i starije osobe"

Brzo širenje novog soja koronavirusa u Velikoj Britaniji potaknulo je neke europske zemlje da ukinu prometne veze s tom zemljom.

Češka, koronavirus Potpuno se zatvaraju: Češka probila dnevni rekord, uvode najstrože mjere dosad

Singapur je u četvrtak također potvrdio svoj prvi slučaj novog soja koronavirusa.