Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska otvorena za turiste

Božinović otkrio koliko je stranaca stiglo u tjedan dana, pokrenuta stranica MUP-a za informacije o ulasku u Hrvatsku

Davor Božinović
Davor Božinović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Davor Božinović Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr Davor Božinović Davor Božinović Foto: DNEVNIK.HR Davor Božinović Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Božinović Galerija 1/4 >>
Potpredsjednik Vlade i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u četvrtak je na sjednici Vlade izvijestio da je u Hrvatsku proteklog tjedna ušlo više od 132 tisuće stranih državljana i gotovo 146 tisuća hrvatskih državljana.

"Povećan je ulazak u Hrvatsku državljana EU-a, a u razdoblju od 13. do 21. svibnja ušlo je 277.805 putnika, 145.801 hrvatskih građana i 132.004 stranca. Hrvatsku je u istom razdoblju napustilo 225.438 putnika, u jednakom omjeru stranaca i hrvatskih državljana", izvijestio je Božinović.

Pročitajte i ovo Davor Božinović I dalje samo do ponoći Božinović: "Situacija se nije poboljšala, odluka o radnom vremenu noćnih klubova će se produžiti" Davor Božinović Plan B? Božinović o legitimitetu Stožera: "Ne želim prejudicirati odluku, ali nećemo dopustiti da izgubimo kontrolu i popustimo pred epidemijom"

Podsjetio je i da su granični prijelazi otvoreni prije svega za državljane EU-a, a državljani trećih zemalja i dalje mogu samo pod određenim uvjetima ući i prolaziti kroz Hrvatsku. Preporuke su da se EU ne otvara prema trećim državama do 15. lipnja, dodao je.

Hrvatska sada prolazi etapu koja je obilježena brojnim popuštanjima epidemioloških mjera. To je i razlog što su snage civilne zaštite, u kojima je u početku bilo angažirano do 20 tisuća ljudi, u ovom trenutku smanjene da 10-ak tisuća zbog ukidanja karantena, e-propusnica te manjeg praćenja provedbe mjera, rekao je Božinović

Upozorio je i kako broj novozaraženih u svijetu o dalje raste te da se u Hrvatskoj, da bi se zadržala povoljna situacija, treba zadržati i odgovorno ponašanje.

Ministar zdravstva Vili Beroš prethodno je na sjednici Vlade iznio podatke Stožera od 20. svibnja, te naveo da su zabilježena 2234 slučaja zaraze koronavirusom, a oporavilo se 1978 oboljelih.

"Broj oporavljenih sustiže broj ukupnih slučajeva, što je izniman uspjeh i povoljna epidemiološka situacija", rekao je Beroš.

I on je naglasio da u svjetskim razmjerima nema silazne putanje kao u Hrvatskoj te da je zabilježen najveći broj novozaraženih u jednom danu. To nam govori da nema mjesta za opuštanje, poručio je Beroš. 

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako od danas svi strani državljani koji namjeravaju ući u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u Republiku Hrvatsku mogu saznati ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene