Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veći interes za testiranje

Kako do COVID potvrde u Zagrebačkoj županiji? ''Nećete moći samo doći i tražiti test. Bilo je puno upita za sljedeći tjedan''

Od utorka su COVID potvrde obvezne u javnim i državnim institucijama. Dr. Višnja Kovačević, iz Službe za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, objasnila je kako se u toj županiji može doći do potvrde.

U Službi za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u petak je zaprimljeno 700 uzoraka za testiranje na COVID-19. Oko 19:30 djelatnice još rade na PCR dijagnostici...

Njihova šefica, Višnja Kovačević, objasnila je kako će izgledati testiranje od utorka kada će COVID potvrde biti obvezne za javne i državne ustanove.

''Nećete moći samo doći i tražiti da se test napravi. S obzirom na veliku potražnju, čeka se nekoliko dana na termin za testiranje. Morat ćete se naručiti ili telefonom ili putem platforme našeg Zavoda'', kaže i dodaje da, ako želite u utorak doći na red, morate naručiti odmah.

Dodala je da se uzorci uzimaju svakoga jutra do 12 sati, a nakon toga idu u obradu. Dio rezultata gotov je istoga dana, a dio idućeg dana do podneva.

Pročitajte i ovo Davor Božinović MJERA OD UTORKA Stožer pojasnio sve detalje o uvođenju COVID potvrda, evo kome one neće trebati

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavila civilna zaštita U Hrvatskoj se testirati možete na više od 6400 mjesta, pogledajte detaljan popis svih laboratorija

U županijskom Zavodu za javno zdravstvo brzi antigenski test košta 90 kuna, otkrila je Kovačević.

Na pitanje koliko dnevno mogu napraviti brzih antigenskih testova, voditeljica Zavoda kaže da su ih u ljetnim mjesecima radili oko 150 dnevno, uz PCR dijagnostiku.

''Zasad nema velike potražnje za njima, no danas je bilo puno upita za idući tjedan s obzirom na najave da će se djelatnici u javnim i državnim službama morati testirati'', otkriva.

Kaže i da ne vjeruje da će brojke u Hrvatskoj ''tako skoro padati jer svi ovi pozitivni generiraju nove kontakte i nove pozitivne''.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene