Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bjelovarska policija podnijela je optužni prijedlog protiv 42-godišnje žene za koju se smatra da je organizator neprijavljenog javnog skupa 9. prosinca ispred zgrade županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a Hrvatska liječnička komora ističe da su prosvjednici vrijeđali liječnicu.


Optužni prijedlog podnesen je zato što na javnom skupu, na kojem je sudjelovalo 30-ak građana, "nisu bile osigurane mjere osiguranja javnog reda i mira". Također je utvrđeno da je na javnom prosvjedu, osim spomenute 42-godišnjakinje, javni red i mir na osobito drzak i nepristojan način remetila i 33-godišnjakinja te da je 57-godišnjak remetio javni red i mir vikom i galamom. Policija je i protiv njih podnijela optužne prijedloge.

U vezi s prijetnjom 56-godišnjoj liječnici, policija navodi kako je objavom komentara u vezi s prosvjedom na internetskom portalu počinjeno kazneno djelo prijetnje za koje se kazneni progon pokreće na temelju njezina prijedloga.

Kriminalističkim istraživanjem, priopćila je bjelovarska policija, nisu utvrđeni elementi bilo kojeg kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti.

Hrvatska liječnička komora priopćila je u ponedjeljak kako je iz videozapisa spomenutog prosvjeda vidljivo da dio prosvjednika vrijeđa liječnicu zaposlenu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo te da joj prijete, unose joj se u lice i pozivaju na nasilje.

Predsjednik HLK Krešimir Luetić VIDEO Brutalno prijetili liječnici, pozivali na nasilje i sve prenosili preko Facebooka: Komora obavijestila MUP
Antivakserski plakat u Rijeci 1 U Rijeci i Zaprešiću osvanuli antivakserski plakati: "PCR testovi su kancerogeni, a cjepivo uzrokuje smrt", "Odgovorni će biti kažnjeni"
Gordan Lauc HLK pozdravlja Laucovo razrješenje iz Vladina Znanstvenog savjeta: ''Destruktivnim javnim istupima je uporno omalovažavao opasnost''

S obzirom na to da to nije prvi takav slučaj i da je sličnih verbalnih napada i prijetnja liječnicima bilo i prije, Hrvatska liječnička komora, kako ističe, zatražila je od MUP-a informaciju o tome kako su okvalificirali protuzakonito ponašanje prosvjednika te hoće li nakon završenoga kriminalističkog istraživanja podnijeti kaznenu prijavu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju