Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovorene zajedničke mjere

Ministar Beroš sa sastanka u Italiji poručio: ''Zatvaranje granica zasad ne dolazi u obzir''

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u utorak u Rimu nakon sastanka s kolegama iz regije da ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog koronavirusa te da je dogovoreno standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih epidemijom.

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u Rimu je s kolegama iz Hrvatske, Francuske, Švicarske, Slovenije i Austrije dogovorio zajedničke mjere protiv širenja koronavirusa.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je nakon sastanka da zatvaranje granica zbog koronavirusa zasad ne dolazi u obzir te da je dogovoreno standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih epidemijom. "U ovom trenutku ne dolazi u obzir zatvaranje granica. To ne bi polučilo adekvatne rezultate", rekao je hrvatski ministar Vili Beroš novinarima po završetku sastanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna upute za građane Počeli ste naglo kašljati, boli vas grlo, imate kratak dah? Što učiniti ako sumnjate da ste zaraženi koronavirusom

Pročitajte i ovo Hrvat s kruzera stigao u karantenu - 1 pravila ponašanja Koronavirus: Što je kućna izolacija, kako se ponašati, što trebate, a što nikako ne smijete činiti

Ministri su dogovorili standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih koronavirusom i redovito razmjenjivanje mjera koje se poduzimaju u svakoj zemlji.

Raspravljali su o potrebi otkazivanja velikih glazbenih i sportskih događaja. "Odlučivat će se o svakom pojedinačnom slučaju na osnovu epidemiološke situacije i procjene svake pojedine zemlje", rekao je ministar Beroš.

Hrvatska je kao zemlja predsjedateljica Vijećem EU-a predložila "organiziranje redovitih sastanaka sve do okončanja ove situacije", istaknuo je Beroš. Prijedlog su prihvatili i drugi ministri, a pozdravila ga je i povjerenica Europske komisije za zdravlje Stella Kyriakidou koja je sudjelovala na sastanku. (V.P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene