Minista zdravstva Vili Beroš u Dnevniku Nove TV otkrio je planira li Nacionalni stožer pooštriti mjere na granicama i unutar zemlje.

Galerija


U Hrvatskoj su danas zabilježena 52 nova slučaja zaraze koronavirusom. Kad se jedno žarište smiri, drugo bukne. Broj zaraženih danas je skočio na području Splitsko-dalmatinske županije gdje se čak 12 osoba zarazilo se na istoj svadbi, a novo žarište je i Kutina.  

Vezani članci Koronavirus u Hrvatskoj Osječki stožer izdao upozorenje, očekuju više desetaka tisuća ljudi na događanjima za vikend Maske, ilustracija Teško pogođeni pandemijom: U ovoj zemlji nošenje zaštitnih maski postalo obvezno i na otvorenom

Situacija u regiji je ozbiljna, uvode se nove mjere u Srbiji, a planira li i naš Nacionalni stožer postrožiti mjere u Dnevniku Nove TV otkrio je ministar zdravstva Vili Beroš s kojim je razgovarala reporterka Sanja Vištica. 

Na početku se osvrnuo na novo žarište u Kutini te otkrio kako je došlo do širenja virusa. 

"U Kutini je došlo do zaraze u jednom OPG-u, vjerojatno je bila neka zabava", rekao je.

Poručio je kako prije zabrani svadbi, može doći do ograničavanju broja uzvanika.

"Klubove nećemo zatvarati"

"Ako se ovako nastavi, svakako bismo morali nešto napraviti", rekao je Beroš te dodao kako neće zatvoriti klubove jer je inspekcijski nadzor dao rezultate.

Na pitanje hoće li građani BiH I Srbije ponovno morati u samoizolaciju rekao je kako to ovisi o epidemiološkoj situaciji.

"Sve su mjere na stolu, kad se ostvare preduvjeti, poduzimat će se potrebne aktivnosti"; rekao je.

O ulasku korone u bolnice rekao je kako su već sada poduzete potrebne mjere, a moguća i je preraspodjela zdravstvenih djelatnika.

"Moramo biti spremni za drugi val"

"Moramo napraviti sve da budemo spremni za potencijalni drugi val", rekao je.

Na pitanje razmišlja li se ponovno o reaktiviranju Arene kao bolnice, odgovorio je kako će se po potrebi razmišljati i o tome.

Upitan koji je je maksimalan broj bolesnika koji naš sustav može podnijeti, Beroš je poručio kako ne želi o brojkama jer ne želi nepotrebno plašiti stanovništvo

O ponašanju u izbornim stožerima, Beroš je rekao kako se uzvanicima mjerila temperatura te su se dezinficirale ruke.

"U jednom trenutku smo možda bili malo bliže jedni drugima, ali bili smo na otvorenom"; poručio je Beroš.  


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr