Ministar Vili Beroš obišao je pacijente oboljele od COVID-a smještene u stacionaru Arena Zagreb.

Galerija Vili Beroš - 1 Vili Beroš - 2 Vili Beroš - 3 +0 Vili Beroš - 4

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je u petak prilikom posjeta stacionaru u Areni Zagreb kako sutra kreće cijepljenje protiv koronavirusa u vojarni Petrinja. Osigurano je 1500 doza, a dolazi i osam epidemiologa koji će izvidjeti situaciju na terenu i predložiti sljedeće korake.

Vezani članci Tomo Medved - 4 Iz državnog ureda za obnovu oglasili se o slučaju branitelja iz Petrinje: "Zakon jasno definira ovlasti projektanata" Tomo Medved - 2 Možda mu je trebalo biti još neugodnije? Medved se crvenio u Petrinji zbog gnjeva branitelja i neobnove: "Tvoji ništa ne rade"

S obzirom na situaciju u Hrvatskoj komunicira se s Europskom komisijom za više doza cjepiva,

Hrvatska danas bilježi manji broj preminulih i ministar se nada da je to posljedica smirivanja situacije i manjeg broja novozaraženih.

Ministar je još jednom apelirao na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Doktor Davor Vagić, savjetnik za stručna pitanja ravnatelja KBC Sestre milosrdnice kazao je da imaju 36 pacijenata u Areni, a dolazi ih još osam od kojih su dva iz Siska.

"Nitko od djelatnika koji ovdje radi nije zaražen, ovdje nitko nije otpušten bez da mu nije osiguran smještaj nazad. Dolaze članovi obitelji po njih, nitko tko ima razrušenu kuću neće se vratiti u nju", kazao je Vagić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju