Obavijesti Video Pretražite Navigacija
videoupute

Neki kažu nosite je, neki kažu ne treba: Znate li kako pravilno nositi zaštitnu masku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doktor Siniša Zovko iz Hrvatskog crvenog križa objasnio je kako pravilno nositi zaštitnu masku.

Neki kažu da zaštitne maske trebaju nositi svi, drugi pak da je trebaju nositi samo oni koji imaju simptome. Ono što je sigurno jest da ih u ljekarnama nema, a ako ste ih uspjeli nabaviti, važno je da ih nosite na ispravan način.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozbiljno shvatila upute To se zove panika: Pogledajte reakciju francuske državne tajnice kada je shvatila da je zaboravila zaštitnu masku Slika nije dostupna Naveli i iznimke Stožer objasnio kako će se kontrolirati nose li građani maske. Markotić odgovorila koliko često treba prati one platnene

Kako to činiti, u videu je objasnio doktor Siniša Zovko iz Hrvatskog crvenog križa. ''Funkcija je medicinske maske za jednokratnu uporabu da spriječi fizičko širenje aerosola u prostor oko nositelja maske. Ona ne štiti nositelja od udisanja zraka i zaraze česticama bakterija ili zaraznih čestica'', objasnio je Zovko. U videu objašnjava od čega se sastoji maska i što obvezno treba učiniti prije stavljanja maske te koja su tri koraka postavljanja maske.

Doktor je na kraju pozvao na pridržavanje svih mjera, osobito na održavanje razmaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene