Školske klupe, ilustracija
Školske klupe, ilustracija Foto: Getty Images

Kako nam je potvrdio ravnatelj jedne zagrebačke gimnazije, već prvog dana nastave jedan cijeli razred završio je u izolaciji zbog sumnje na zarazu koronavirusom jednog učenika.


Izolacija za cijeli razred određena je samo za jedan dan - utorak, kad su učenici imali nastavu online. Školski epidemiolog radi na slučaju te se čekaju upute koliko će se učenika vratiti na nastavu u školu, a koliko će ih ostati u izolaciji kod kuće, kazao je ravnatelj za DNEVNIK.hr.

Vezani članci Red za testiranje na koronavirus Gotovo svaki treći test je pozitivan: Epidemija se kod susjedne zemlje širi gotovo najbrže u Europi Nastavlja se prosvjed ispred škole u Krapinskim Toplicama Kraj drame u Krapinskim Toplicama: Dječak na nastavi. Odvjetnik tvrdi da je dogovoren poseban tretman, ravnatelj otkrio što to točno znači

"Nadamo se da neće cijeli razred izostati", rekao nam je ravnatelj te dodao da su roditelji obaviješteni jučer popodne, kad su ih kontaktirali epidemiolozi.

S obzirom na to da su epidemiološke upute za novu školsku godinu malo blaže, predlaže se da u slučaju zaraze u razredu u izolaciju ne idu svi učenici iz odjela, već samo oni koji su boravili i sjedili u neposrednoj blizini zaraženog učenika. Najavio je to ministar obrazovanja Radovan Fuchs govoreći o uvjetima izvođenja nastave u novoj školskoj godini.

U Zagrebu je, inače, 6. rujna zbog pozitivnog nalaza testa kod tri učenika i jedne spremačice izrečena mjera samoizolacije za šest učenika srednjih škola. Prema našim informacijama riječ je o učenicima koji su se zarazili na maturalnom putovanju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju