69-godišnji muškarac ušao je u poštu u Zaprešiću i rekao da ima siptome koronavirusa. Muškarac je osumnjičen za prekršaj zbog izmišljanja i širenja lažnih vijesti.

Galerija


Policija je u četvrtak oko 14:30 imala intervenciju u poslovnici pošte u Zaprešiću u Ulici Drage Švajcara povodom prijave da je u poštu došla osoba koja je naglas, da svi čuju, rekla da je zaražena koronavirusom.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 69-godišnjaku s područja Zaprešića, a koji je to izgovorio naglas revoltiran zbog nedostavljanja mirovine na njegovu kućnu adresu.

Vezani članci Cijepljenje ANKETA Hrvatska je cjepiva rezervirala, ona su na testiranju: Hoćete li se cijepiti? Koronavirus u Crnoj Gori Crna Gora produžila policijski sat, kretanje zabranjeno od 19 do 5 sati: "Transmisija virusa je izuzetno visoka i može pogoditi svakog"

Kroz svoje obraćanje zaposlenicama izjavio je da ima simptome virusa i da se zaposlenice trebaju testirati te da je njemu potvrđen virus, a potom se udaljio iz poslovnice pošte.

Takvo ponašanje 69-godišnjaka uznemirilo je zaposlenike pošte te nekoliko građana koji su čekali ispred poslovnice, a čime je počinio prekršaj iz čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćila je PU zagrebačka. 

Muškarcu je uručena obavijest da će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu u Novom Zagrebu.