Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tuga u srbiji

Umrla trudnica zaražena koronom: "Darko, teško mi je. Jako mi je loše... bebu ne osjećam"

Trudnica, ilustracija (FOTO: Profimedia/Ilustracija)
Trudnica, ilustracija (FOTO: Profimedia/Ilustracija)
Milijana Radovanović (31) iz Vlasotinaca u Srbiji preminula je u osmom mjesecu trudnoće u bolnici u Kruševcu, gdje se liječila od COVID-a.

"Darko, teško mi je! Prebacili su me na intenzivnu njegu. Jako mi je loše... bebu ne osjećam", bile su posljednje riječi koje je uspjela izgovoriti Milijana Radovanović (31) suprugu Darku prije nego što je preminula.

Milijana, majka dvije maloljetne kćeri, bila je u osmom mjesecu trudnoće, a preminula je u bolnici u Kruševcu 19. kolovoza nekoliko sati prije ponoći, nakon dvadesetak dana borbe s COVID-om.

Njen suprug Darko kaže da je imala blage simptome koji su se pojavili 31. srpnja. Nakon što je test pokazao da je pozitivna na COVID-19 uputili su se u bolnicu jer je bila trudna.

"Nije točno da je primljena u teškom stanju. S vremenom je se njezina klinička slika pogoršala. Prije nego što je umrla ponovno je testirana i nije bila pozitivna na COVID", prenosi Blic riječi njezina supruga Darka.

"Mislim da je beba već bila mrtva..."

Uvjeren je da bi Milijana i njihovo dijete ostali živi da su liječnici na vrijeme primjereno reagirali. "Predosjetila je moja Milijana da s bebom i njom nešto nije u redu. Nekoliko dana prije smrti rekla mi je da bebu ne osjeća, da nema pokreta. Liječnici su je pregledali i priopćili da je točno da se beba muči i da ne dobiva dovoljno kisika. Mislim da je beba već bila mrtva, a da joj to nisu smjeli reći", pričao je Darko novinarima Blica dok su uz njega sjedile njihove dvije kćeri od pet i sedam godina

Djevojčicama je ispričao što se dogodile, ali kaže da su premale da bi shvatile. I dalje je traže i čekaju da im se mama vrati.

"Nisu joj dali šansu. Ni njoj ni bebi koja je u bolnici već ušla u osmi mjesec. Pustili su je da se s mrtvom bebom u trbuhu bori za život, a u toj borbi nije imala nikakve šanse", kaže Darko koji tvrdi da Milijana nije imala ozbiljnu kliničku sliku kad je iz leskovačke bolnice premještena u Kruševac. 

Pročitajte i ovo Cijepljenje, ilustracija Što kažu stručnjaci? Mitovi koji nas sputavaju u procijepljenosti: Pitali smo liječnike ima li straha od neplodnosti kao nuspojave

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CIJEPLJENJE TRUDNICA PROTIV KORONE Žele se zaštititi, ali nailaze na zid: "Htjela sam se cijepiti protiv korone, ali obiteljski liječnik nije htio ni čuti. Zakamuflirala sam trudnički trbuh i otišla na punkt"

Kaže da je sve počelo 31. srpnja kad je dobila blagu temperaturu, a potom i kašalj. Javila se liječniku, a testiranje je pokazalo da je pozitivna na koronu. Rezultati analize krvi bili su zadovoljavajući, ali je zbog trudnoće ostog dana transportirana u Kruševac

"Tamo u početku nije bila na kisiku. Osjećala se dobro. Pratilo se nezino stanje koje se poslije nekoliko dana počelo komplicirati pa je priključena na kisik, a doza joj je povećavana do maksimalne. Oko 10. kolovoza uslijedilo je nekoliko dana kada se osjećala bolje, ali su joj se nakon toga pojavile otekline na nogama, a žalila se i na gušenje. Poslije dva tjedna hospitalizacije opet joj je narasla temperatura", ispričao je Darko za Blic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene