Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu preživjeti

Ugostitelji o oštrijim mjerama: "Skraćivanje radnog vremena je kukavički potez, neka nas zatvore i obeštete kao i ostale u Europi"

Marin Medak - 1
Marin Medak - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Plaćanje kave, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Plaćanje kave, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Marin Medak - 1 Marin Medak - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marin Medak - 2 Marin Medak - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marin Medak - 3 Galerija 1/4 >>
Moguće nove mjere svakako će se osjetiti na poslovanju ugostitelja, koji su na zaradu računali u adventskim danima! Iako su sve mogućnosti još na stolu, o potencijalnim scenarijima s predstavnikom ugostitelja Marinom Medakom razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus.

"U ovoj situaciji kada je zdravstveni sustav u kolapsu najlogičnije je da nas u potpunosti zatvore, obeštete i mi ćemo na taj način biti mirni. Nećemo više zaražavati ljude, po njihovom, jer po našem nema zaražavanja u našim objektima. Ali ako oni kažu da nas treba zatvoriti, neka nas zatvore, obeštete kao i ostale zemlje u Europi. To je očito jedini put", ustvrdio je Marin Medak, predsjednik Udruge ugostitelja. 

Komentirao je i mogućnost da se maloljetnicima zabrani odlazak u kafiće te istaknuo da maloljetnicima ugostitelji ionako ne poslužuju alkohol.

"Onaj tko ih poslužuje čini kazneno djelo i stvarno ne znam o tom dijelu, nisam epidemiolog i ne mogu točno o tome reći niti znam kako epidemiolozi donose sve odluke, nije da su studije u pozadini toga. Ako jesu, ja bih volio da ih proslijede nama", pozvao je Medak.

Dodao je i kako je nerealno i neisplativo da rade samo na terasama jer im je i ovako, s trenutačnim mjerama, neisplativo raditi.

"Ne možemo očekivati da se radi isključivo na terasama zato što su WC-i unutra i gosti ne mogu ići na WC, hrpa hrane koja se poslužuje sada unutra se ne može posluživati na terasama jer nije kompatibilna za uvjete od dva ili četiri stupnja vani da se uslužuje na taj način", objasnio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao sardine Ma ne, nema tu nikoga: Policiju uvjeravao da je zatvorio kafić pa u skladištu našli 13 gostiju. Među njima i 69-godišnjak

Pročitajte i ovo Noćni provod - 2 Ugostitelji pod povećalom Splitska policija u subotu kontrolirala kafiće i klubove, obišli su ih 163 i provjerili drže li se mjera Stožera

Medak je oštro kritizirao i mogućnost dodatnog skraćivanja radnog vremena poručivši kako je to kukavički potez.

"Dodatno skraćivanje radnog vremena je podmuklo izbjegavanje isplaćivanja odštete, to jest u ovoj situaciji mjera za očuvanje radnih mjesta", zaključio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene