Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na jedan sat

Zagrebački kafići zatvorili vrata, moguće čak 30.000 otkaza: ''Dovraga, smanjite te nebulozne poreze'', ''Pred nama su krvavi mjeseci''

Marin Medak
Marin Medak DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Marin Medak Galerija 1/1 >>
Novi prosvjed ugostitelja koji upozoravaju na teške uvjete rada tijekom pandemije održan je u Zagrebu. Kafići u glavnom gradu na sat su vremena zatvorili svoja vrata.

Nezavisna udruga ugostitelja nastavila je akciju za spas radnih mjesta i očuvanje gospodarstva uzdrmano koronakrizom. Traže obustavu plaćanja PDV-a do 1. ožujka sljedeće godine, smanjenje PDV-a na hranu, uključujući kavu, pivo, vino i bezalkoholna pića te kredite za likvidnost i investicije.

Pročitajte i ovo Popuštanje mjera: Ilustracija - 1 Blago popuštanje Tko je već spreman za kavu? Od danas konačno smijemo na terase kafića, otvaraju se i dvorane. Ipak, ima i nezadovoljnih Dražen Biljan i upitno otvaranje kafića - 3 UBLAŽENE MJERE Iako od danas mogu raditi, mnogi ugostitelji ipak nisu otvorili vrata: ''Mi nismo trgovci, kod nas se dolazi na kavicu, a ne po kavicu''

U dvije minute do 12 sati na jedan su sat obustavili posluživanje gostima kako bi upozorili na težak položaj u kojem su se našli zbog pandemije.

Predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak rekao je da im je promet pao više od 50 posto. ''Pred nama je sedam krvavih mjeseci'', poručio je Medak i upozorio da bi čak 30.000 radnika moglo ostati bez posla. Kaže da su uspostavili dijalog sa Stožerom i da se sastaju svakodnevno. Mirnim prosvjedom, kaže, žele apelirati na Vladu da ne bude samo pasivni promatrač. Naveo je i da ne mogu ispoštovati sve mjere jer nemaju novca. Podržao je prosvjed i zahtjeve koje su na Markovu trgu iznijeli frizeri. Zaključio je da ih, ako se ne riješe stvari, čeka agonija.

U Zagrebu je bilo zatvoreno oko 2500 objekata. ''Nećemo izlaziti na ulice, želimo mirnim putem doći do rješenja'', rekao je i najavio daljnje aktivnosti. U planu im je akciju organizirati u cijeloj Hrvatskoj.

''Gospodo u Vladi, pustite nas da prodišemo. Dovraga, smanjite te poreze i namete nebulozne, to više ne možemo pratiti. Smanjite PDV, tako ćete i vi više profitirati'', rekao je Hrvoje Bujas iz Glasa poduzetnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene