Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Svjesno kršenje mjera"

Poduzetnici traže ostavke ministara i državnih tajnika koji su posjećivali Klub: "Dvostrukih kriterija ne smije biti!"

Dražen Oreščanin, Glas poduzetnika
Dražen Oreščanin, Glas poduzetnika Foto: DNEVNIK.hr
Zbog sumnje da su posjećivali Klub Dragana Kovačevića, sada osumnjičenika u velikoj korupcijskoj aferi, za vrijeme trajanja mjera koje su zatvorile mnoge ugostiteljske objekte od 19. ožujka do 11. svibnja, Udruga Glas poduzetnika smatra kako bi svi ministri, pomoćnici i državni tajnici koji su posjećivali klub trebali podnijeti ostavke.

Iz Udruge Glas poduzetnika poručuju da bi svi ministri, pomoćnici i državni tajnici koji su tijekom trajanja mjera koje su zatvorile mnoge ugostiteljske objekte posjećivali Klub Dragana Kovačevića - trebali dati ostavku. Kako navode u priopćenju, čak 95 posto članova Udruge slaže se s tim stavom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi djelatnici u samoizolaciji Otkriveno u kojem je noćnom klubu bilo četvero zaraženih iz Zagreba: "Zatvoreni smo do daljnjega" Autobusi - ilustracija - 1 Najavili prosvjed 14. svibnja Autobusni prijevoznici na koljenima, prijete im blokade: "Zatvorit će tvrtke i poslati ljude na Zavod za zapošljavanje"

Priopćenje udruge prenosimo u cijelosti.

"Zbog sumnje da su posjećivali klub Dragana Kovačevića, sada osumnjičenika u velikoj korupcijskoj aferi, za vrijeme trajanja mjera koje su zatvorile mnoge ugostiteljske objekte od 19. ožujka do 11. svibnja, udruga smatra kako bi svi ministri, pomoćnici i državni tajnici koji su posjećivali Klub trebali podnijeti ostavke!

Pitamo se, kako je moguće, dok su se svi građani pridržavali mjera, a sankcionirani su bili oni koji nisu, da ih državni dužnosnici svjesno krše? Upravo su dužnosnici oni koji moraju biti primjer, a ovdje su pokazali suprotno – pokazali su da ono što vrijedi za sve građane Republike Hrvatske, ne vrijedi i za njih.

Smatramo kako je njihova odgovornost sljedeća: svjesno kršenje propisanih mjera, neprijavljivanje kršenja propisanih mjera kojima su svjedočili te licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok oni osobno krše pravila.

Naši poslovi su bili zatvoreni, svi smo pretrpjeli velike udarce, ali smo slušali autoritet Stožera civilne zaštite kako bismo spasili živote. Ako se svaki građanin i poduzetnik ponaša odgovorno, onda i svaki dužnosnik mora pokazati barem jednaku razinu odgovornosti za vlastite postupke. Ne govoreći o pojedincima, smatramo kako oni koji su boravili u navedenom klubu za vrijeme lockdownu trebaju postupiti odgovorno i moralno. Dvostrukih kriterija ne smije biti!

'Kada vidim ove priče o neregistriranom klubu u kojem se političari i 'kontroverzni' poduzetnici druže i u kojem je brojač novca, kada vidim priče o autu u kojem je milijun eura gotovine, imam osjećaj da gledam Narcose na Netflixu, a ne stvarne događaje u Republici Hrvatskoj. Očigledno je da na žalost postoje dvije vrste građana ove države - oni koji poštuju zakone i oni drugi kojima je očigledno sve dozvoljeno. Političari moraju biti odgovorni za svoje ponašanje kao što je svatko od nas odgovoran te je zbog toga nužno da svatko tko je bio u 'klubu' u vrijeme lockdowna da ostavku i bude razriješen dužnosti', rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Pitali smo i naše članove, njih gotovo 13.000, misle li da dužnosnici koji su kršili propise dolazeći u klub, moraju podnijeti ostavku? Njih čak 95 % misli kako trebaju.

Za kraj, dodajmo kako ćemo tražiti pokretanje istrage o svim ilegalnim i neprijavljenim radnjama kluba. Uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanje PDV-a, neplaćanja ZAMP-a, upitne Minimalne tehničke uvjete i svega ostaloga, od početka 'funkcioniranja' ovog 'kluba'. Ovo što se dogodilo je skandalozno i ne smije se ponoviti! Krajnje je vrijeme da dužnosnici postanu svjesni svoje odgovornosti!", poručuju iz Udruge Glas poduzetnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene