Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIŠE OD 250 MILIJUNA CIJEPLJENIH

Nova odluka u SAD-u: Osobe koje su primile dvije doze cjepiva ne moraju nositi maske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sjedinjenim Američkim Državama je donesena odluka da oni koji su u potpunosti cijepljeni ne moraju nositi maske u zatvorenom ili otvorenom prostoru. Ipak, ta preporuka ostaje za napučene prostore poput javnog prijevoza.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti priopćio je da ljudi koji su u potpunosti cijepljeni protiv koronavirusa ne moraju nositi zaštitne maske i paziti na fizički razmak u mnogim aktivnostima u zatvorenim prostorima.

''Svatko tko je potpunosti cijepljen može sudjelovati u aktivnostima u zatvorenom i na otvorenom, bez nanošenja maske ako ste u potpunosti cijepljeni. Možete početi raditi stvari koje ste prestali raditi zbog pandemije. Svi čeznemo za tim trenutkom, kada se možemo vratiti nekom osjećaju normalnosti'', rekla je liječnica Rochelle Walensky, prenosi CBS.

Također, naglasila je da se pandemija u bilo kojem trenutku može pogoršati pa bi u tom slučaju bilo potrebno vratiti se na stare epidemiološke mjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna podnesena kaznena prijava Novi incident u dubrovačkoj bolnici: Liječnici se posvađali na jutarnjem sastanku. Bilo je prijetnji, intervenirala je i policija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uz raketiranje i zračne udare Sve dramatičnije u Gazi: Broj žrtava porastao na 87, ispaljeno je oko 1750 raketa

Ova se mjera ne odnosi na djelatnike u zdravstvenoj skrbi, kao ni za zatvore ili skloništa za beskućnike.

Također, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti još uvijek apelira da se nose maske kada je to propisano saveznim, državnim ili lokalnim zakonom ili pak ako to traži tvrtka u kojoj rade. Maske su još uvijek obavezne u avionima, vlakovima i drugim oblicima javnog priejvoza.

Predsjednik Joe Biden ima plan da se procijepi 70 posto stanovništva do 4. srpnja, a do sad je cijepljeno više od 250 milijuna amerikanaca.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene