Dubrovačka bolnica
Dubrovačka bolnica Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Pixsell

Situacija među liječnicima nije napeta samo u Zagrebu. Dubrovačka policija dobila je dojavu da je jedan liječnik (56) Opće bolnice Dubrovnik uputio prijetnje drugom (49).


Kako je za DNEVNIK.hr potvrdila dubrovačka policija, u utorak su zaprimili dojavu u kojoj je prijavljen verbalni napad i prijetnja od strane kolege na jutarnjem sastanku. Istraga je potvrdila navode te je podnesena kaznena prijava.

Vezani članci Sukob Palestine i Izraela Zabrinjavajuće izvješće: Razina sukoba u svijetu porasla od izbijanja pandemije, rast dvaju aspekata posebno se ističe Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Ravnatelj dubrovačke bolnice koji je cijepio obitelj preko reda: ''Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje''

Na naš upit ravnatelju bolnice Mariju Bekiću što se točno dogodilo i je li pokrenut kakav postupak samo je kratko rekao: "Što uopće odgovoriti".

"Kao ravnatelj sam ih pozvao na razgovor te su bolničkom povjerenstvu predali izjave o događaju", izjavio je Bekić.

To je samo jedan u nizu incidenata koji posljednjih mjeseci potresaju ovu ustanovu. 

U siječnju je DNEVNIK.hr pisao kako je muškarac u ovoj bolnici četiri dana ležao na patologiji, a da o njegovoj smrti nitko nije obavijestio obitelj. Ministar zdravstva Vili Beroš vijest o tome vidio je u medijima nakon čega je nazvao obitelj i ispričao se, a u bolnicu poslao inspekciju uz unutarnji nadzor koji je pokrenuo ravnatelj bolnice Marijo Bekić.

Bekić se pak našao u fokusu javnosti i u ožujku kada je otkriveno da je kao šef dubrovačke bolnice preko reda cijepio vlastite roditelje te punca i punicu koji su na cijepljenje došli iz BiH. Inspekcija je utvrdila odstupanje od plana cijepljenja, predmet je poslan u Hrvatsku liječničku komoru.