Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podnesena kaznena prijava

Novi incident u dubrovačkoj bolnici: Liječnici se posvađali na jutarnjem sastanku. Bilo je prijetnji, intervenirala je i policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija među liječnicima nije napeta samo u Zagrebu. Dubrovačka policija dobila je dojavu da je jedan liječnik (56) Opće bolnice Dubrovnik uputio prijetnje drugom (49).

Kako je za DNEVNIK.hr potvrdila dubrovačka policija, u utorak su zaprimili dojavu u kojoj je prijavljen verbalni napad i prijetnja od strane kolege na jutarnjem sastanku. Istraga je potvrdila navode te je podnesena kaznena prijava.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga"

Na naš upit ravnatelju bolnice Mariju Bekiću što se točno dogodilo i je li pokrenut kakav postupak samo je kratko rekao: "Što uopće odgovoriti".

"Kao ravnatelj sam ih pozvao na razgovor te su bolničkom povjerenstvu predali izjave o događaju", izjavio je Bekić.

To je samo jedan u nizu incidenata koji posljednjih mjeseci potresaju ovu ustanovu. 

U siječnju je DNEVNIK.hr pisao kako je muškarac u ovoj bolnici četiri dana ležao na patologiji, a da o njegovoj smrti nitko nije obavijestio obitelj. Ministar zdravstva Vili Beroš vijest o tome vidio je u medijima nakon čega je nazvao obitelj i ispričao se, a u bolnicu poslao inspekciju uz unutarnji nadzor koji je pokrenuo ravnatelj bolnice Marijo Bekić.

Bekić se pak našao u fokusu javnosti i u ožujku kada je otkriveno da je kao šef dubrovačke bolnice preko reda cijepio vlastite roditelje te punca i punicu koji su na cijepljenje došli iz BiH. Inspekcija je utvrdila odstupanje od plana cijepljenja, predmet je poslan u Hrvatsku liječničku komoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene