Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč strogim pravilima

Imaju prvi smrtni slučaj od koronavirusa u skoro pola godine: Gradska vlast donijela novu odluku

Koronavirus u Kini
Koronavirus u Kini Foto: Afp
Kina je u nedjelju objavila svoj prvi smrtni slučaj od COVID-19 u skoro pola godine. U zemlji su uvedene stroge mjere kako bi se spriječile nove epidemije.

Potvrđena je prva smrt u Kini nakon skoro pola godine. U zemlji su uvedene stroge mjere kako bi se spriječile nove epidemije.

Smrt 87-godišnjeg čovjeka iz Pekinga prva je prijavljena smrt od 26. svibnja, čime je ukupan broj umrlih u Kini porastao na 5227. Prethodni smrtni slučaj prijavljen je u Šangaju, koji je tijekom ljeta doživio velik porast slučajeva.

Dok Kina ima ukupnu stopu cijepljenja od više od 92 posto onih koji su primili barem jednu dozu, taj je broj znatno niži među starijim osobama, posebno onima starijim od 80 godina.

To se smatra jednim od razloga zbog kojih je Kina uglavnom držala svoje granice zatvorenima i drži se svoje politike "zero-COVID", koja nastoji iskorijeniti zaraženost pomoću karantena, praćenja slučajeva i masovnog testiranja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utjecaj koronavirusa VIDEO Nasilje na ulicama blokiranog grada, ljudima je dosta lockdowna: "Naše gazde nije briga hoćemo li živjeti ili umrijeti"

U djelomičnom odgovoru grad Zhengzhou rekao je u nedjelju da više neće zahtijevati negativan test na COVID-19 od dojenčadi mlađe od tri godine i drugih "posebnih skupina", prenosi ABC News.

Pročitajte i ovo Ilustracija ZA OMIKRON VARIJANTU EMA odobrila prilagođeno Pfizerovo cjepivo za djecu od pet i više godina

Najava gradskih vlasti Zhengzhoua uslijedila je nakon što je za smrt djeteta okrivljena pretjerana provedba antivirusnih mjera. Četveromjesečna djevojčica umrla je nakon što je povraćala i imala proljev dok je bila u karanteni u hotelu u Zhengzhou.

Izvještaji kažu da je njezinu ocu trebalo 11 sati da dobije pomoć nakon što su joj zdravstveni radnici odbili pružiti pomoć i ona je konačno poslana u bolnicu udaljenu 100 kilometara. Korisnici interneta izrazili su ljutnju zbog "nula COVID-a" i zahtijevali da se dužnosnici u Zhengzhouu kazne jer nisu pomogli javnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene