Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"RIZICI JOŠ POSTOJE"

Kineski grad od 20 milijuna stanovnika produžio karantenu zbog koronavirusa

Chengdu
Chengdu Foto: AFP
Kineski grad Chengdu koji ima više od 20 milijuna stanovnika, produžio je karantenu u većini svojih okruga zbog nove epidemije koronavirusa.

Lokalne vlasti izvijestile su o 116 novih lokalnih slučajeva, u odnosu na 121 dan ranije. Od prijavljenih slučajeva, 57 je bilo simptomatskih, a 59 asimptomatskih.

Očekivalo se da će karantena biti ukinuta u srijedu, međutim, dužnosnici lokalne vlade su poručili da "još uvijek postoje rizici društvenog širenja u nekim područjima."

Stanovnici koji se nalaze u karanteni testirat će se na virus svaki dan, najavile su gradske vlasti, ne navodeći datum kada će karantena biti ukinuta. Megagrad je zatvoren prošli tjedan jer se broj slučajeva povećao u nekoliko okruga.

Chengdu je glavni grad kineske pokrajine Sichua, te jedno od najvažnijih gospodarskih, financijskih, komercijalnih, kulturnih, prometnih i komunikacijskih središta u Kini.

Međunarodna zračna luka Chengdu Shuangliu, središte Air China i Sichuan Airlinesa , jedna je od 30 najprometnijih zračnih luka na svijetu, a željeznička postaja Chengdu jedna je od šest najvećih u Kini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene