Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri osobe preminule

U BiH u četvrtak novih 267 slučajeva, koronavirusom zaražen i šef Obavještajno-sigurnosne agencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među 267 pozitivnih nalaza u četvrtak u BiH je i onaj ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedića. Dan prije potvrđeno je kako su zaraženi i predsjednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić te premijer Republike Srpske Radovan Višković.

U Bosni i Hercegovini u četvrtak je potvrđeno novih 267 slučajeva zaraze koronavirusom, a od srijede su preminule još tri osobe koje su ranije zaražene, izvijestili su iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bila je svjesna i komunikativna Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice Slika nije dostupna Neusklađene mjere Opet su gdje su bili prije dva mjeseca: U BiH 1251 novi slučaj, čak 48 novih preminulih

U Federaciji BiH, gdje je testirano 1300 uzoraka, 182 su bila pozitivna na koronavirus dok su u Republici Srpskoj testirali 472 uzorka, a zaraza je otkrivena u 85 slučajeva.

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih na širem području Sarajeva, gdje je u posljednja 24 sata potvrđeno 80 novih slučajeva, a slijedi Banja Luka sa 17 novih slučajeva te Zvornik s 12.

Ukupni broj osoba kod kojih je do sada potvrđen koronavirus u BiH sada je veći od 7500, a 238 osoba je umrlo.

Zbog širenja zaraze u ovoj su zemlji na snazi mjere pojačane zaštite, a obveza nošenja zaštitnih maski uvedena je i na otvorenim prostorima poput tržnica.

Odlukom Vijeća ministara BiH od četvrtka u tu zemlju nakon gotovo četiri mjeseca ponovo mogu ulaziti državljani zemalja Europske unije, no samo ako posjeduju dokaz o negativnom testiranju na koronavirus.

Ta se obveza ne odnosi na državljane Hrvatske, koji u BiH i dalje mogu ulaziti bez ikakvih ograničenja.

Zaražen i ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije 

Ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osman Mehmedagić pozitivan je na koronavirus, potvrdili su u četvrtak iz sjedišta te agencije u Sarajevu.

"Glavni ravnatelj OSA-e Osman Mehmedagić podvrgnuo se testiranju i rezultat PCR testa pokazao je prisutnost koronavirusa", stoji u priopćenju.

Kako je pojašnjeno, Mehmedagić trenutačno ima "blaže simptome" bolesti COVID-19 te prati upute epidemiologa, dok su u OSA-i poduzeli sve potrebne preventivne higijensko-epidemiološke mjere.

Naveli su kako je djelovanje obavještajne agencije nastavljeno bez zastoja, a svi zaposlenici koji su bili u kontaktu s ravnateljem su upućeni kućama i naložena im je mjera obveznog javljanja liječniku.

Mehmedagić je već treći dužnosnik u BiH koji se zarazio koronavirusom ovog tjedna.

U srijedu je potvrđeno kako je od COVID-19 bolestan predsjednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić, a virusom je zaražen i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Novalićevo je stanje teže jer je on dobio obostranu upalu pluća te je smješten u bolnicu za pacijente zaražene koronavirusom, dok je Višković za sada samo podvrgnut mjerama izolacije.

Iz njegova ureda u četvrtak su priopćili kako mu je stanje "stabilno".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene