Turska shopping centar
Turska shopping centar Foto: Afp

Turska je u srijedu najavila da će nove mjere kojima se ograničavaju radni sati restorana i kafića te uvodi djelomična vikend karantena stupiti na snagu od 20. studenoga navečer, prema priopćenju ministra unutarnjih poslova.


Restorani, kafići, trgovački centri i frizerski saloni moći će raditi od 7 do 17 sati, rečeno je u priopćenju, dok će restorani i kafići biti otvoreni samo za usluge dostave i odnošenja hrane.

Vezani članci Branka Aničić - prva cijepljena protiv koronavirusa - 3 Branka se prva u Hrvatskoj cijepila protiv korone, a idući tjedan primit će drugu dozu: "Baš ono jedva čekam, stvarno!" Cijepljenje, ilustracija U Hrvatskoj protiv korone dosad cijepljeno više od 45.000 ljudi, prijavljene 104 nuspojave: "Od tih 104, oko 10 posto smatramo težim"

Pod novim zabranama, koje stupaju na snagu u petak od 17 sati, kina će biti zatvorena do kraja godine. Vlada je u utorak rekla da će uvesti strože mjere protiv koronavirusa zbog porasta slučajeva u proteklim tjednima. Ankara je u utorak prijavila 3819 novih simptomatskih slučajeva i 103 smrti povezane s COVIDOM-19 u zemlji, zbog čega je ukupan broj umrlih narastao na 11.704.

Djelomična karantena također će biti uvedena diljem zemlje preko vikenda do daljnjeg, rečeno je iz ministarstva unutarnjih poslova, koje je dodalo da ove mjere neće omesti nabavne i proizvodne lance.