Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

umrlo 217 ljudi

Zaraza ne jenjava: Imaju više od 110.000 slučajeva u jednom danu, za rekord je kriv omikron

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska je u posljednja 24 sata zabilježila 110.682 slučajeva zaraze COVIDOM-19, što je dnevni rekord od početka pandemije, priopćilo je tamošnje ministarstvo zdravstva.

Krajem prosinca broj novozaraženih kretao se oko 20.000 , no od tada se naglo povećao zbog omikron soja. 217 osoba izgubilo je život u zadnja 24 sata od korona virusa. Prema službenoj evidenciji u Turskoj je od COVIDA-19 ukupno preminulo više od 87.000 ljudi.

S druge strane, znanstveni je savjet poručio da će se od sljedećeg tjedna protuvirusni lijek molnupiravir davati pacijentima koji su u ranoj fazi bolesti COVIDA-19 a stariji su od 65 godina ili pate od kroničnih bolesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Udvostručen broj novih slučajeva u susjedstvu: Poznat i razlog novog rekorda

Članovi savjeta kazali su da se u gotovim svim slučajevima zaraze COVIDOM-19 radi o omikron soju, a popunjeno je 68.7 posto kreveta na odjelima intenzivne njege diljem zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki broj potvrđenih slučajeva Eksplozija omikrona na istoku Europe: Rekordi padaju na sve strane, ali ima i dobrih vijesti

''Ostajemo pri našim prognozama da širenja zaraze omikron sojem neće opteretiti naše bolničke kapacitete'', stoji u njihovom priopćenju.

Nakon vrlo obećavajućih preliminarnih rezultata, brojne su zemlje iskazale interes za molnupiravirom, lijekom koji je razvila njemačka farmaceutska kompanija Merck. Međutim, nedavni rezultati iz studenoga prošle godine pokazali su da spomenuti lijek ipak nije toliko učinkovit protiv COVIDA-19 koliko se na početku mislilo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene