Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVILA U NJEMAČKOJ

Danas su srušili rekord s novozaraženima, no ipak idu u popuštanje nekih mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka će dopustiti do 10.000 gledatelja na velikim događajima na otvorenom kao što su nogometne utakmice Bundeslige, dogovorilo se u srijedu 16 saveznih pokrajina.

Suglasili su se i da dopuste okupljanje do 4000 sudionika u zatvorenim prostorima. Te odluke trebale bi na državnoj razini uskladiti trenutačno neujednačene propise za prisutnost publike na stadionima.

Zaštitne maske i dalje se moraju nositi, a COVID potvrde o cijepljenju i preboljenju zahtijevat će se kao i docjepljivanje tzv. booster, dopunskom dozom, ili negativan test, prema odluci u koju je uvid imao Reuters.

Događaji koji se ne smatraju velikim nacionalnim okupljanjima s više od 2000 gledatelja bit će regulirani propisima pojedinih saveznih pokrajina.

Njemačka je u srijedu potvrdila novi rekord zaraženih koronavirusom, 208.498 slučajeva potvrđenih u zadnjih 24 sata čime je prijeđen prag od 10 milijuna ukupno zaraženih. Primjerice, na dan 2. siječnja potvrđeno je 12.515 novozaraženih.

Sedmodnevna incidencija također je dosegnula najveću razinu - 1227,5 slučajeva na 100.000 stanovnika, otkako je visoko zarazna varijanta omikron zahvatila Njemačku.

Broj umrlih narastao je za 196 u srijedu, ukupno na 118.170 umrlih s COVIDOM. Ministar zdravstva Karl Lauterbach očekuje da će omikron dosegnuti vrhunac sredinom veljače s 400.000 novozaraženih na dan, a zatim će krenuti pad što će omogućiti da se ublaže ograničenja krajem veljače ili početkom ožujka ako situacija ostane pod kontrolom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene