Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

OBRANIO PLENKOVIĆA

Europarlamentarac se obratio Sinčiću jer je premijera prijavio Vijeću Europe: ''Njegovi perfidni pokušaji difamiranja u inozemstvu neće proći''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski europarlamentarac stao je u obranu premijera Plenkovića koji je najavio da bi potpore ubuduće mogli dobivati samo cijepljeni.

Član Europskog parlamenta Tomislav Sokol objavio je na Facebooku svoje mišljenje o premijerovoj izjavi da bi potporu u budućnosti mogli dobiti samo oni koji su cijepljeni. Također, kritizirao je i Sinčića koji je Plenkovića prijavio Vijeću Europe.

''U uvjetima zdravstvene i ekonomske krize bez presedana, naporima Vlada Republike Hrvatske predvođene premijerom Andrej Plenković danas smo u situaciji ne samo da su očuvana radna mjesta nego i da je našim državljanima osigurana dostatna količina cjepiva.

Unatoč tome što su Hrvatsku istovremeno pogodile pandemija, koja nas je do sad koštala 34 milijarde kuna i potresi, čija se prouzročena šteta procjenjuje na 128 milijardi kuna, Vlada je uspjela osigurati novac za plaće 700.000 radnika i likvidnost 120.000 poduzeća, uključujući i potpore od 4000 kn po radniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZARADILI KAZNENU PRIJAVU Prevarom prisvojili gotovo osam milijuna kuna, oštetili proračun za više od 1,5 milijuna kuna

Pročitajte i ovo Dražen Oreščanin Niz reakcija Oreščanin ima kontraprijedlog: "Ako radiš u javnoj službi i nisi se cijepio – nema plaće"

Solidarnost i odgovornost koju je Vlada pokazala u ovoj krizi mora biti uzajamna pa tako i u odnosu na korisnike Vladinih mjera za očuvanje gospodarskih aktivnosti i pomoć poduzetnicima od kojih se opravdano očekuje da prepoznaju važnost cijepljenja kao najučinkovitije epidemiološke mjere i time iskažu solidarnost prema drugim dijelovima društva. To je uostalom i u njihovom interesu jer bez cijepljenja u konačnici nema uspješne turističke sezone niti povratka u normalu.

S tim u vezi, kolegi Sinčiću poručujem da njegovi perfidni pokušaji difamiranja u inozemstvu neće proći, baš kao što u ove dvije godine u Parlamentu nije prošla niti jedna njegova neutemeljena inicijativa'', naveo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene