Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne uklapa se u njihovu strategiju

Švedska odbila testirati hrvatske radnike, njih 20 kući će se vratiti u kombijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska je odbila zahtjev HZJZ-a da se hrvatski radnici Đure Đukovića, koji bi se trebali vratiti u domovinu 20. svibnja, testiraju na koronavirus.

Iz Švedske je stigao negativan odgovor jer se to "testiranje ne uklapa u njihovu strategiju borbe protiv COVID-19".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Mjere na duge staze'' Švedska prošla brojku od 80.000 zaraženih koronavirusom: Vlasti pozvale građane da do kraja godine rade od kuće Slika nije dostupna Švedski veleposlanik Zbog koronakrize zaglavio u Sjevernoj Koreji pa vježba jogu u parkovima: "To mi daje oslonac"

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije s upravom Đuro Đaković Montaže ovog je tjedna dogovarao modele za povratak radnika u Hrvatsku, piše Večernji list

"Dogovorili smo se da četvorica radnika koji imaju određene simptome zasad ostanu u Švedskoj, uz još dvojicu zdravih koji će im pomagati. Preostalih 20 će se vratiti, pri čemu idemo na opciju da se ti radnici vrate direktno u pet kombija iz Švedske. U kombijima, u koje inače stane po devet osoba, bit će po četiri radnika, od kojih će jedan voziti, što je epidemiološki prihvatljivo", objasnio je načelnik županijskog stožera Stjepan Bošnjaković.

Šef stožera poručio je kako je ta opcija ocijenjena najboljom jer bi let avionom predstavljao rizik za ostale putnike, isto kao što bi i drugi putnici u avionu predstavljali rizik za radnike. Nakon povratka u Hrvatsku radnici će biti smješteni u četrnaestodnevnu karantenu i testirani.

Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije i porasta broja oboljelih županijski stožer zatražio je da karantenski objekt u Brodsko-posavskoj županiji bude još neko vrijeme u funkciji, čemu je i udovoljeno. Od Nacionalnog stožera civilne zaštite zatražene su i dodatne količine zaštitne opreme.

"Većina radnika Đuro Đaković Montaže radi na gradilištima širom Europe. Njihova su gradilišta aktivna i oni nastavljaju normalno raditi, a budu li se vraćali, na vrijeme ćemo se pripremiti i organizirati se u dogovoru s upravom", rekao je Bošnjaković.

Iz Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije poručuju da će karantenski objekt, u kojem je trenutačno jedna osoba koja će ga u subotu napustiti, pripremiti za prihvat i samoizolaciju 20-ak radnika Đure Đakovića.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene