Obavijesti Video Pretražite Navigacija
liječnik se nije ni cijepio

Antivakser Sladoljev širio objavu u kojoj se propituje je li poznati liječnik preminuo zbog cjepiva: "Ne pamtimo ovakav nemoralan postupak..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati protivnik cijepljenja dr. Srećko Sladoljev na Facebooku je napisao objavu u kojoj se sugerira da je zagrebački ginekolog Mario Kerner preminuo zbog posljedica cijepljenja Pfizerovim cjepivom protiv COVID-19.

Sladoljev je objavio kako mu je, navodno, stigla poruka od neimenovane doktorice koja tvrdi kako je od prijateljice doktora Kernera saznala da je on u srijedu primio prvu dozu Pfizerova cjepiva. Sladoljev citira njezinu poruku, u kojoj se doktorica pita koliko sigurni možemo biti da je smrt liječnika bila nuspojava cjepiva, a potom daje i svoj odgovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna planirali ubojstvo Policija provodi racije na više lokacija: Antivakseri prijetili smrću pokrajinskom premijeru Testiranje na COVID POTICANJE NA MRŽNJU VIDEO Brutalno prijetili liječnici, pozivali na nasilje i sve prenosili preko Facebooka: Komora obavijestila MUP

"Žao mi je. Da su mu posmrtno napravili PCR, siguran sam da bi bio pozitivan. Tada bismo bili potpuno sigurni od čega je umro. Jedina sigurna dijagnoza je od COVID-19", napisao je Srećko Sladoljev, a uz njegovu je objavu Facebook dodao napomenu kako je riječ o netočnim podacima.

Doktor Kerner nije cijepljen, što je također na društvenim mrežama potvrdila i tehničarka Maja Pipić iz zagrebačke Klinike za ginekologiju i porodništvo KB-a Sveti Duh.

“Dr. Kerner nije cijepljen, imao je termin, ali je zadržan u sali i nije došao. Zato ne širite laži”, oglasila se na Facebooku Pipić. 

O svemu se ubrzo oglasila i Hrvatska liječnička komora te najoštrije osudila besramne komentare u javnosti o uzroku smrti liječnika Marija Kernera. Naglasili su kako prema informacijama iz KB-a Sveti Duh u kojem je radio, dr. Kerner nije primio cjepivo protiv COVID-19.

“Zgrožen sam bešćutnošću pojedinaca koji zloupotrebljavaju iznenadnu i preranu smrt kolege liječnika za širenje laži o uzroku njegove smrti i za najnižu vrstu antivakserske propagande. Kolega Kerner bio je vrstan liječnik, ali prije svega izniman čovjek. Ne pamtimo ovakav nemoralan postupak prema kolegama u hrvatskom zdravstvu”, rekao je predsjednik HLK-a, dr. sc. Krešimir Luetić, piše Telegram.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene