Obavijesti Video Pretražite Navigacija
planirali ubojstvo

Policija provodi racije na više lokacija: Antivakseri prijetili smrću pokrajinskom premijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija u srijedu je pretražila nekoliko lokacija u istočnoj njemačkoj pokrajini Saskoj provodeći istragu o uroti antivakserskih aktivista koja je imala za cilj ubojstvo pokrajinskog premijera Michaela Kretschmera.

Pretrage u Dresdenu provedene su protiv pojedinih pripadnika skupine koja je koristila aplikaciju za on-line razmjenu poruka Telegram i koja je razmatrala planove za ubojstvo, povezano s mjerama za obuzdavanje zaraze COVIDOM-19, navela je policija.

Pročitajte i ovo Uhićenja u Njemačkoj UHIĆENO ŠESTERO LJUDI Antivakseri planirali atentate na političare? "Nećemo tolerirati da neobuzdana skupina nameće svoju volju" Testiranje na COVID POTICANJE NA MRŽNJU VIDEO Brutalno prijetili liječnici, pozivali na nasilje i sve prenosili preko Facebooka: Komora obavijestila MUP

Skupina "Dresden Offlinevernetzung", ili Dresden offline networking, izazvala je pažnju vlasti nakon istraživačkog priloga kojeg je prošlog tjedna objavila tv postaja ZDF.

U izvješću ZDF-a bilo je navedeno da pripadnici skupine na Telegramu razgovaraju o ubojstvu predstavnika vlasti prilikom njihovih susreta u Dresdenu.

U akciji u srijedu sudjelovali su i pripadnici specijalnih postrojbi policije nakon što je utvrđeno da su članovi skupine spominjali moguće posjedovanje hladnog oružja i samostrela, navela je saska policija na Twitteru.

U Saskoj, pokrajini koja ima drugu najveću stopu novih slučajeva koronavirusa u Njemačkoj i najnižu stopu cijepljenja u zemlji, posljednjih su tjedana učestali prosvjedi protiv mjera za sprečavanje širenja koronavirusa.

U studenome je skupina prosvjednika došla sa zapaljenim bakljama pod prozore doma pokrajinske ministrice unutarnjih poslova, što je protumačeno kao implicitna prijetnja nasiljem protiv nje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene