Koronavirus u Njemačkoj
Koronavirus u Njemačkoj Foto: Afp

Njemačka policija u srijedu je pretražila nekoliko lokacija u istočnoj njemačkoj pokrajini Saskoj provodeći istragu o uroti antivakserskih aktivista koja je imala za cilj ubojstvo pokrajinskog premijera Michaela Kretschmera.


Pretrage u Dresdenu provedene su protiv pojedinih pripadnika skupine koja je koristila aplikaciju za on-line razmjenu poruka Telegram i koja je razmatrala planove za ubojstvo, povezano s mjerama za obuzdavanje zaraze COVIDOM-19, navela je policija.

Vezani članci Ministar zdravstva Vili Beroš Nakon optužbi o nedostatku lijekova za COVID pacijente oglasilo se Ministarstvo zdravstva Vladimir Matijanić Nove kontroverze u slučaju Matijanićeve smrti: Je li obdukcija naložena mimo protokola?

Skupina "Dresden Offlinevernetzung", ili Dresden offline networking, izazvala je pažnju vlasti nakon istraživačkog priloga kojeg je prošlog tjedna objavila tv postaja ZDF.

U izvješću ZDF-a bilo je navedeno da pripadnici skupine na Telegramu razgovaraju o ubojstvu predstavnika vlasti prilikom njihovih susreta u Dresdenu.

U akciji u srijedu sudjelovali su i pripadnici specijalnih postrojbi policije nakon što je utvrđeno da su članovi skupine spominjali moguće posjedovanje hladnog oružja i samostrela, navela je saska policija na Twitteru.

U Saskoj, pokrajini koja ima drugu najveću stopu novih slučajeva koronavirusa u Njemačkoj i najnižu stopu cijepljenja u zemlji, posljednjih su tjedana učestali prosvjedi protiv mjera za sprečavanje širenja koronavirusa.

U studenome je skupina prosvjednika došla sa zapaljenim bakljama pod prozore doma pokrajinske ministrice unutarnjih poslova, što je protumačeno kao implicitna prijetnja nasiljem protiv nje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju