Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OMIKRON JENJAVA

Mediteranska zemlja dostigla procijepljenost veću od 80 posto: Ublažavaju se mjere, krivulja zaraženih pada

Španjolska
Španjolska Foto: DNEVNIK.hr
Postoje znakovi da je Španjolska prošla vrh svog posljednjeg vala pandemije koronavirusa izazvane omikron varijantom, izjavila je u petak španjolska ministrica zdravstva.

"Sve ukazuje na to da krivulja infekcija pada", rekla je španjolska ministrica zdravstva Carolina Darias dodavši da se pad infekcija nastavlja iz dana u dan.

Sedmodnevna incidencija dosegnula je vrhunac početkom prošlog tjedna te je potom pala na sadašnju razinu od 1306 na 100.000 stanovnika.

Pritisak na zdravstveni sustav također se smanjio. Prošloga tjedna broj pacijenata s virusom COVID-19 u bolnicama pao je s 15,2 posto na 14,7 posto. U jedinicama intenzivne njege broj pacijenata pao je s 23,3 na 21,7 posto, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva. U istom razdoblju bilo je 1100 smrti povezanih s virusom COVID-19.

U posljednja dva tjedna zabilježeno je ukupno 1,48 milijuna infekcija. Većina zaraženih ne pokazuje nikakve ili samo blage simptome bolesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VAL OMIKRONA I ova mediteranska zemlja odobrila četvrtu dozu cjepiva za najugroženije skupine: Više od 7 i pol milijuna zaraženih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna najviše novooboljelih Bilježe rekordne brojke, no skraćuju trajanje karantene: ''Treba držati ravnotežu zdravstva, mentalnog zdravlja i gospodarstva''

Španjolska ima visoku stopu cijepljenih u usporedbi s drugima. Više od 80 posto do sada je primilo obje doze cjepiva, a 44 posto primilo je i treću dozu.

Mnogi dijelovi zemlje počeli su ublažavati restriktivne mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene