Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jačanje restrikcija

Zbog omikrona susjedna država uvodi strože mjere: "Građane očekuju teški tjedni i mjeseci"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji se nastavlja trend povećanja broja zaraženih, pa vlasti najavljuju uvođenje novih restriktivnih mjera već na početku slijedeće godine.

"Vjerojatno nas čekaju najviše brojke zaraženih od početka ove epidemije, nadam se da ne i najveći broj hospitaliziranih, osobito onih s drastičnim posljedicama", kazao je u srijedu navečer u razgovoru za Slovensku televiziju premijer Janez Janša, dodavši da građane očekuju "teški tjedni i mjeseci" u kojima će trebati poduzeti strože mjere, kako bi se širenje epidemije uzrokovano omikron varijantom virusa ograničilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tenis, vježbanje, plivanje... Susjedi počeli popuštati mjere: Otvaraju se teretane i fitness-centri, ali oni koji ih žele posjećivati moraju se testirati - jednom tjednom Slika nije dostupna više od 1500 novozaraženih U Sloveniji na snazi oštrije mjere: Zabranjeno svako okupljanje ljudi izvan obiteljskog kruga

"Vrlo je vjerojatno da ćemo se opet morati odreći nekih sloboda zbog mjera koje se donose i drugdje po Europi, u zemljama gdje je omikron već postao dominantan", kazao je Janša.

On je odbacio česte kritike da je njegova vlada loše upravljala dosadašnjim tijekom epidemije ili neadekvatno komunicirala s javnošću, stvarajući tako otpor prema mjerama i cijepljenju, rekavši da je činila ono što i druge zemlje u Europi, te da su se za razliku od tih sredina u Sloveniji vladinim potezima suprotstavljali oporba i vodeći mediji.

Slovenska vlada objavila je u četvrtak da su u prethodna 24 sata u zemlji potvrđene 1704 nove infekcije koronavirusom, pri čemu je svaki treći test bio pozitivan, a umrlo je još osam oboljelih.

U bolnicama je 574 covid pacijenata, dva više nego u srijedu, no epidemiolozi očekuju da će do većeg porasta hospitalizacija doći kroz tjedan-dva i da će omikron varijanta i u Sloveniji uskoro postati dominantna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene