Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PADAJU REKORDI

Susjedi bilježe najviše aktivnih slučajeva od početka pandemije, dosad cijepljeno 33 tisuće građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata s preko 13 tisuća testova potvrđeno 1843 novih zaraza koronavirusom, a od posljedica covida-19 umrlo je još 26 ljudi, objavila je u subotu slovenska vlada.

Provedeno je 13.069 testiranja, uključujući PCR testove i antigenske brze testove. Epidemija je još uvijek u porastu, a broj aktivnih slučajeva zaraze premašio je rekord s početka studenog prošle godine, kad ih je bilo nešto više od 23 tisuće.

S 4895 PCR testova potvrđeno je 1380 zaraza, što znači da je 28,2 posto nalaza bilo pozitivnih. S 8174 brzih antigenskih testova potvrđeno je još 463 zaraza, uz 4,7 posto pozitivnih rezultata, objavila je vlada. Broj aktivnih slučajeva zaraze trenutno je u Sloveniji 24.230, što je 6,5 posto više nego dan ranije i novi rekord u broju aktivnih zaraza, nakon početka studenog prošle godine, kad ih je bilo za skoro tisuću manje. Sedmodnevna incidencija zaraza na sto tisuća stanovnika iznosi 2009, i veća je za 11,5 posto u odnosu na prethodni dan, potvrdilo je ministarstvo zdravstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Loša situacija u Londonu Virus se oteo kontroli, gradonačelnik proglasio izvanredno stanje: ''Prijetnja je dosegla kritičnu točku''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ogorčeni poduzetnici "Ugostitelji mogu volontirati u uvjetima katastrofe, a ne mogu otvoriti objekte i raditi u kontroliranim uvjetima. Sramotno"

U bolnicama je trenutno 1160 COVID pacijenata, devet manje nego dan ranije, a od toga je 191 teži pacinet na intenzivnim odjelima.
Premijer Janez Janša izjavio je u petak da se idućih dana zbog djelomičnog popuštanja mjera tijekom praznika još uvijek ne očekuje smirivanje situacije, a sve je građane pozvao na strpljivost i uvažavanje mjera jer nema druge alternative dok se stanje ne smiri u proljeće, kad procijepljenost stanovništva bude veća.

Najavio je da će njegova vlada plan cijepljenja, nakon što je s prvih 33 tisuće doza cjepiva podijelila domovima za starije i zdravstvenim ustanovama, objaviti sredinom idućeg tjedna.

Pročitajte i ovo Koronavirus, Hrvatska, Ilustracija - 7 na respiratoru 191 pacijent U Hrvatskoj 1401 novi slučaj zaraze, preminulo 38 ljudi: Dobre vijesti iz donedavno najpogođenije županije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zemlja s najviše zaraženih Prvi put premašili 300.000 novozaraženih u jednom danu, probili i crni rekord

Kazao je da je Slovenija u pregovorima s europskim tijelima za kupnju još milijun doza cjepiva Pfizer-BioNTech, ali je demantirao navodnu informaciju iz briselskog portala Politico.eu da je Slovenija naručila samo 26 tisuća doza cjepiva Moderne iako je imala pravo na 600.000 doza.

Prvi put za to čujem, kazao je Janša jučer na konferenciji za novinare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene