Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zemlja s najviše zaraženih

Prvi put premašili 300.000 novozaraženih u jednom danu, probili i crni rekord

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države prvi su put zabilježile više od 300.000 novih slučajeva koronavirusa u jednom danu, pokazuju podaci objavljeni u petak.

Sjedinjene Države izvijestile su o rekordnih 310.000 slučajeva, kao i o 131.889 hospitalizacija i 3777 smrtnih slučajeva od COVID-19, navodi se u svakodnevnom ažuriranju projekta Covid Tracking.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u - 4 Kriza se nastavlja Kroz Meksiko se prema SAD-u kreće karavana migranata: Na granice stiže i konvoj Trumpovih pristaša Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez

Sedmodnevni prosjek zemlje za broj oboljelih, hospitaliziranih i umrlih također je rekordno visok, prema njihovim podacima.

Dan ranije, SAD je prešao još jednu tamnu prekretnicu, prvi put zabilježivši više od 4000 smrtnih slučajeva od koronavirusa u 24 sata.

SAD ima najveći zabilježeni broj ukupnih slučajeva u svijetu.

Podaci Sveučilišta Johns Hopkins pokazuju da je SAD zabilježio oko 21,8 milijuna zaraženih od početka pandemije.

Druga po ukupnom broju zaraženih je Indija, koja je zabilježila manje od polovice slučajeva u SAD-u - oko 10,4 milijuna prema podacima Johns Hopkinsa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene