Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša situacija u Londonu

Virus se oteo kontroli, gradonačelnik proglasio izvanredno stanje: ''Prijetnja je dosegla kritičnu točku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
London je u petak proglasio veliku nepogodu zbog rizika gradskih bolnica od pretrpanosti, što je posljedica vrlo prenosivog soja koronavirusa koji se "oteo kontroli" diljem Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanija ima službeno petu najveću stopu smrtnosti u svijetu od COVID-a, s više od 78.000 umrlih, dok je premijer Boris Johnson zaustavio ekonomiju te potaknuo žurniju proizvodnju cjepiva od susjednih zemalja kako bi spriječio širenje pandemije.

Gradonačelnik Londona, Sadiq Khan, iz opozicijske Laburističke stranke, rekao je da će u glavnom gradu nestati bolničkih kreveta unutar nekoliko sljedećih tjedana jer se virus širio "izvan kontrole".

"Proglašavamo veliku nepogodu jer je prijetnja koju ovaj virus predstavlja našem gradu dosegla kritičnu točku." London, koji s Parizom konkurira za status najbogatijeg europskog grada, ima preko 9 milijuna stanovnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA S EKSPLOZIJOM KORONE Engleska uvodi treći i najstroži lockdown do sada: Do polovice veljače ograničen izlazak iz kuća, uvodi se niz strožih mjera

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za neovisnost nikad više Škota Kuha u Velikoj Britaniji, škotska premijerka oštro poručila: "Škotska se želi vratiti u Europsku uniju kao samostalna država"

Naziv "velika nepogoda" obično je rezerviran za napade ili ozbiljne nesreće, posebice one koje uzrokuju "ozbiljnu štetu, remećenje ili rizik ljudskom životu i dobrobiti, ključnim službama, okolišu ili nacionalnoj sigurnosti."


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene