Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivan skok

Susjedi nakon tri dana oborili rekord: Sumnjaju da razlog tomu nije velik broj zaraza, nego nešto drugo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata PCR testiranjem potvrđeno više od 17 tisuća novih zaraza, što je do sada najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije.

U Sloveniji su potvrđena 17.092 slučaja zaraze, što je za 4799 više u odnosu na stanje prije sedam dana. To je također novi rekord broja dnevnih zaraza te je oboren rekord zaraza postavljen prije tri dana.

Riječ je o još neslužbenom podatku koji prenose mediji, a potpune podatke, uključujući postotak pozitivnih testova, dvotjednu incidenciju zaraze i stanje u COVID bolnicama, oko 11 sati objavljuje Nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

Pročitajte i ovo Andrej Plenković I EU IMA PLAN Puno se priča o energetskoj sigurnosti, mnogi žive u energetskom siromaštvu: Računi će biti još veći, Plenković predstavio paket pomoći

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPOKON U KLUPAMA Brzim testiranjima ukida se samoizolacija za učenike: "Nema cijene koju nećemo platiti, samo da su djeca slobodna"

Osim sve dominantnijom i zaraznijom omikron varijantom te velikim brojem aktivnih slučajeva, pomalo neočekivani velik skok novozaraženih u zadnjih nekoliko dana tumači se i velikim zaostacima u testiranju. Kašnjenju je razlog to što se dio uzoraka šalje u jedan laboratorij u Njemačkoj, pa rezultati stižu s nekoliko dana zakašnjenja i naknadno se uvrštavaju u rezultate pojedinog dana, prenose mediji.

Također, mediji prenose zabrinjavajuće podatke iz bolnica u kojima je koronavirus prodro i na "bijele", ne-COVID odjele te na porast zaraza među zaposlenim medicinskim kadrom, koji sve više ostaju u izolaciji ili su zaraženi. Po nekim podacima, riječ je već o desetak posto medicinskog osoblja koje zbog izolacije ili zaraze ostaje izvan pogona.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene