Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traženje izlazne strategije

U susjednoj zemlji rekordan broj novozaraženih: ''Nema popuštanja mjera, očekujemo pritisak na intenzivne odjele bolnica''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno do sada rekordnih 13.911 zaraza koronavirusom, a pozitivno je bilo čak 75,5 posto testova, pa vlada u još uvijek teškoj epidemiološkoj situaciji ne razmišlja o popuštanju mjera.

''Unatoč rastu broja zaraženih, broj hospitaliziranih je stabilan, no uz ovako visoku prisutnost virusa u populaciji očekujemo pritisak na intenzivne odjele bolnica.

Zato ne razmišljano o dodatnom popuštanju mjera nego razmišljamo o izlaznoj strategiji'', kazala je za medije, komentirajući visoke brojke, infektologinja Mateja Logar koja vodi vladinu stručnu skupinu za COVID-19.

U zadnja 24 sata u Sloveniji je sa 18.428 PCR testiranja potvrđeno 13.911 infekcija koronavirusom, uz 75,5 posto pozitivnih, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

Uz to, napravljeno je i preko 73 tisuće brzih antigenskih testova, čiji rezultat još nije objavljen jer pozitivne nalaze treba naknadno potvrditi PCR testiranjem.

Pročitajte i ovo Ivana Kolić, neuropedijatrica Klinike za pedijatriju u Rijeci KORONAVIRUS NE POSUSTAJE Neuropedijatrica upozorila na crvene zastavice: ''Nekoliko je ključnih trenutaka kada roditelji trebaju potražiti liječničku pomoć''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pragmatičan pristup Nova odluka: Susjedna zemlja skratila trajanje izolacije kako bi država normalno funkcionirala

Sedmodnevni prosjek zaraza u jednom danu s novim je rezultatima povećan na 9991 slučaj, a 14-dnevna incidencija zaraženih na sto tisuća stanovnika na 5335 zaraza. U zemlji je 101.906 aktivnih slučajeva zaraze, prema podacima ministarstva zdravstva.

U bolnicama je trenutno 608 COVID pacijenata, 135 među njima je na intenzivnim odjelima, a u zadnja 24 sata umrlo je 17 ljudi, čime se broj umrlih od posljedica koronavirusa povećao na 5768.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene