Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POMOĆ BESKUĆNICIMA

Hladnoća je obavila zemlju, oni nemaju doma, obilaze ih volonteri: "Motivacija je ljubav prema našim ljudima"

Aktualno Galerija Marko Balen Marko Balen Foto: DNEVNIK.hr Pomoć za beskućnike - 2 Pomoć za beskućnike - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pomoć za beskućnike - 1 Pomoć za beskućnike - 1 Foto: DNEVNIK.hr Petra Štokić - 1 Petra Štokić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Petra Štokić - 2 Galerija 1/7 >>
Hladnoća je obavila cijelu Hrvatsku pa se posebna skrb vodi o ljudima bez krova nad glavom. Njih i u utorak navečer obilaze volonteri udruge Depaul Hrvatska, a s njima je bio i reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Koliko je ljudi u potrebi i na koji način im se pomaže, objasnila je časna sestra Veronika Mila Popić, voditeljica Kuće utočišta u Rijeci.

Istaknula je da volonteri redovito obilaze riječke ulice i prema njihovim procjenama u tom gradu je između 100 i 120 beskućnika.

"Imamo već dosta primjera da se cjelovitom pomoći i sustavnim radom i pristupom pojedincu može pomoći. U naših pet godina djelovanja imamo dobrih rezultata", kazala je časna sestra u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Markom Balenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wow! Sa zimom nema šale, podijelili smrznute prizore koji izgledaju fascinantno

On je razgovarao i s Petrom Štokić, voditeljicom vanjskog rada i koordinatoricom volontera u Depaul Hrvatskoj. Objasnila je da svakog utorka korisnicima nose topli obrok da se mogu ugrijati, higijenske potrepštine, odjeću, obuću, deke. "Osobito je to važno sada u ove hladne dane", kazala je.

Pročitajte i ovo Snijeg u Grčkoj - 9 ZIMA NA MEDITERANU Zatvoren aerodrom u Istanbulu, za DNEVNIK.hr iz Atene paralizirane snijegom kažu: ''Ovo je za nas kao apokalipsa''

"A moja osobna motivacija i motivacija mog tima, koji su vrlo odgovorni - svakako je ljubav prema našim ljudima, suosjećanje, pokušaj razumijevanja situacija u kojima se nalaze i vjera da uz našu pomoć mogu iskoračiti iz svog problema beskućništva", zaključila je Štokić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene