Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oko 43.000 uzoraka

Veliki skandal: Tisuće testova na koronu prikazale su krivi rezultat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 10 posto testova obrađenih u privatnom laboratoriju u Wolverhamptonu prikazali su krivi rezultat nakon testiranja na koronavirus. Svi ispitanici bit će kontaktirani i ponovo testirani. Pitanje je koliko se u međuvremenu širila zaraza zbog ovako velikog propusta...

Novi skandal trese Veliku Britaniju - nekoliko tisuća testova za koronavirus prikazalo je krivi rezultat. Testiranje je obustavljeno te slijedi istraga.

Pročitajte i ovo Gužva na testiranja na koronavirus tri dodatne lokacije Kolone zbog korone: Ogromne gužve za testiranje u Zagrebu Kanalizacijom protiv koronavirusa - 2 Ušteda na testovima Znanstvenici vjeruju da raširenost koronavirusa mogu otkriti iz kanalizacije: ''Nema opasnosti za one koji ih pregledavaju“

Naime, u laboratoriju je obrađeno oko 400.000 uzoraka, a procjenjuje se da je oko 43.000 pogrešnih rezultata. Upitno je testiranje u periodu od 8. rujna do 12. listopada, piše BBC.

Britanska agencija za zdravstvenu sigurnost kaže da je problem u privatnom laboratoriju u Wolverhamptonu "izolirani incident" i da nema tehničkih problema s uređajima za PCR-testiranje.

Velika Britanija provodi stotine tisuća PCR-testova dnevno, a prema najnovijim vladinim podacima u srijedu su obavljena 435.682 testiranja.

Ljudi koji su obhvaćeni krivim rezultatima bit će obaviješteni o tome te će im se savjetovati da naprave još jedan test.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene