Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tri dodatne lokacije

Kolone zbog korone: Ogromne gužve za testiranje u Zagrebu

Od jutros je ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' velika gužva. Građani koji se žele testirati na koronu stvorili su kolonu, a gužvi za testiranje ima i na Krku.

Broj testiranih u Hrvatskoj raste otkad je omogućeno testiranje o vlastitom trošku, ali i otkad su pale cijene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koji su kriteriji? Znate li da vam epidemiolozi COVID mogu dijagnosticirati i bez testiranja? Provjerili smo kako Testiranje na koronavirus na Zagrebačkom Velesajmu "Should I stay or should I go" Od borbe za dah do testiranja: Mislili smo da ćemo jutro provesti na Velesajmu, a onda je došao raspoloženi ''svemirac''

U Zagrebu već nekoliko dana traje pritisak zbog velikog broja ljudi koji se žele testirati pa su otvorene tri dodatne lokacije u domovima zdravlja.

"Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav, za testiranje se treba dobiti uputnica liječnika", rekla je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda te zamolila građane da ne dolaze samo u Zavod, nego i na adrese napisane ispod.

Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11

Dom zdravlja Zagreb - Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22

Dom zdravlja Zagreb Istok - Grižanska 4

Osim u Zagrebu, gužva za testiranje je i na Krku.

"Za sada su više-manje to povratnici, Austrijanci, Talijani ili naši državljani koji se vraćaju na posao tamo ili odlaze u Austiju i Italiju", rekla je Maja Sormilić iz Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Radno vrijeme ordinacija je od 8 do 20 sati, a zbog velikog broja uzoraka rezultati testova će biti gotovi unutar 48 sati.

Posljednjih se dana testira između 1000 i 1600 ljudi. Vikendom je taj broj manji jer neke ambulante rade skraćeno ili uopće ne rade, prenosi N1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene