Od jutros je ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' velika gužva. Građani koji se žele testirati na koronu stvorili su kolonu, a gužvi za testiranje ima i na Krku.


Broj testiranih u Hrvatskoj raste otkad je omogućeno testiranje o vlastitom trošku, ali i otkad su pale cijene.

Vezani članci Vili Beroš Beroš o tome koliko bolnice bez isporuka lijekova još mogu izdržati, a komentirao i rekordni dan epidemije: "Policijski sat je zadnje što ćemo poduzeti" Koronavirus, ilustracija - 5 Najgori dan od početka epidemije, rekordi diljem Hrvatske: U Splitsko-dalmatinskoj županiji 177 zaraženih, loše vijesti stižu i iz Međimurja

U Zagrebu već nekoliko dana traje pritisak zbog velikog broja ljudi koji se žele testirati pa su otvorene tri dodatne lokacije u domovima zdravlja.

"Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav, za testiranje se treba dobiti uputnica liječnika", rekla je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda te zamolila građane da ne dolaze samo u Zavod, nego i na adrese napisane ispod.

Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11

Dom zdravlja Zagreb - Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22

Dom zdravlja Zagreb Istok - Grižanska 4

Osim u Zagrebu, gužva za testiranje je i na Krku.

"Za sada su više-manje to povratnici, Austrijanci, Talijani ili naši državljani koji se vraćaju na posao tamo ili odlaze u Austiju i Italiju", rekla je Maja Sormilić iz Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Radno vrijeme ordinacija je od 8 do 20 sati, a zbog velikog broja uzoraka rezultati testova će biti gotovi unutar 48 sati.

Posljednjih se dana testira između 1000 i 1600 ljudi. Vikendom je taj broj manji jer neke ambulante rade skraćeno ili uopće ne rade, prenosi N1.