London, Dan slobode
London, Dan slobode Foto: Afp

Sjedinjene Američke Države svojim građanima preporučuju da ne putuju u Veliku Britaniju, koja je jučer popustila mjere unatoč tome što raste broj novozaraženih koronavirusom.


Državno tajništvo SAD-a objavilo je upozorenje četvrte razine za Veliku Britaniju i savjetuje građanima da ne putuju u tu europsku zemlju zbog velikog rizika od zaraze koronavirusom. Dosad je vrijedilo upozorenje treće razine kojim se građane pozivalo da preispitaju je li im putovanje nužno, javlja CNN.

Vezani članci Davor Božinović Europska unija stavila SAD na crvenu listu: Božinović objasnio zašto Hrvatska to neće učiniti Zračna luka, Ilustracija Europska unija skinula SAD s liste sigurnih zemalja za putovanja

Velika Britanija ukinula je gotovo sve restrikcije, iako dnevno ima oko 50.000 novozaraženih, što je najveći broj slučajeva od siječnja.

Istovremeno, bivši glavni savjetnik britanskog premijera Dominic Cummings u prvom intervjuu nakon odlaska s pozicije kritizirao je Borisa Johnsona jer nije želio nametnuti drugi lockdown prošle jeseni zato što "ljudi koji umiru gotovo svi imaju više od 80 godina".