Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođena rasprava

Glavna državna odvjetnica pozitivna na koronavirus: ''Bez nje nema smisla raspravljati o radu DORH-a''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska rasprava o izvješću o radu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske za 2019., koja je bila planirana za četvrtak, odgađa se do povratak glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek iz izolacije, izvijestio je u srijedu potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Iz DORH-a je ranije danas stigla informaciju da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj - Šipek pozitivna na koronavirus, nalazi se u obveznoj izolaciji i nije u mogućnosti sudjelovati na sjednici Hrvatskog sabora.

''Bez nje nema smisla raspravljati o radu DORH-a'', rekao je SDP-ov Arsen Bauk. S njim se složio i ostatak oporbe koja je tražila da se ta točka raspravi čim prije te odlučila pričekati da glavna državna odvjetnica ozdravi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priopćeno iz Vlade Premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus: "Osjeća se dobro, nastavlja raditi od kuće"

Pročitajte i ovo Andrija Jarak Nema brige Tko rukovodi Saborom, DORH-om i USKOK-om ako čelni ljudi tih institucija moraju ići u samoizolaciju?

Zbog svega otkazana je i sjednica saborskog Odbora za pravosuđe, na kojoj je Hrvoj-Šipek u srijedu trebala podnijeti izvješće o radu DORH-a u prošloj godini, te na kojoj se trebao raspraviti prijedlog oporbe o osnivanju istražnog povjerenstva koje je inicirano nakon curenja informacija u “aferi Janaf”.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene