Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćeno iz Vlade

Premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus: "Osjeća se dobro, nastavlja raditi od kuće"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, javili su iz Vlade RH.

Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, javili su iz Vlade. Osjeća se dobro i nastavlja svoje aktivnosti i obaveze obavljati od kuće.

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

"Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa", priopćeno je iz Vlade RH.

Premijer Plenković je u samoizolaciji već od kada je njegova supruga dobila pozitivan rezultat testa na koronavirus.

Sjednica vlade u ponedjeljak poslijepodne se zbog samoizolacije premijera Andreja Plenkovića održala u potpuno drugačijim uvjetima. Vlada je donijela izmjene zakona kojima su propisane kazne za nepridržavanje epidemioloških mjera.

Vlada: Frka-Petešić, Mišetić i Milić nisu u samoizolaciji

Nakon što je premijeru Andreju Plenkoviću potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, iz Vlade su izvijestili kako predstojniku njegova ureda Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije.

Njihov posljednji radni dan i susret s predsjednikom Vlade bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor).

Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan. S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa, izvijestili su iz Vlade.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene