Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Igor Soban/Pixsell

Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, javili su iz Vlade RH.


Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, javili su iz Vlade. Osjeća se dobro i nastavlja svoje aktivnosti i obaveze obavljati od kuće.

Vezani članci Koronavirus, Hrvatska - 2 Nacionalni stožer objavio: U Hrvatskoj je 448 novozaraženih, 23 osobe preminule Vanda Juranić Lisnić Osim cjepiva koja kasne, probleme stvaraju i mutacije virusa. Stručnjakinja za PCR dijagnostiku: ''Ne sumnjam da su novi virusi već kod nas''

"Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa", priopćeno je iz Vlade RH.

Premijer Plenković je u samoizolaciji već od kada je njegova supruga dobila pozitivan rezultat testa na koronavirus.

Sjednica vlade u ponedjeljak poslijepodne se zbog samoizolacije premijera Andreja Plenkovića održala u potpuno drugačijim uvjetima. Vlada je donijela izmjene zakona kojima su propisane kazne za nepridržavanje epidemioloških mjera.

Vlada: Frka-Petešić, Mišetić i Milić nisu u samoizolaciji

Nakon što je premijeru Andreju Plenkoviću potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, iz Vlade su izvijestili kako predstojniku njegova ureda Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije.

Njihov posljednji radni dan i susret s predsjednikom Vlade bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor).

Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan. S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa, izvijestili su iz Vlade.