Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MJERE ZA MLADE

Produljen rok za prijave za subvencionirane stambene kredite: "Sve ćete stići obaviti kada se situacija smiri"

Predrag Štromar
Predrag Štromar DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predrag Štromar Predrag Štromar Foto: DNEVNIK.hr Novosti iz APN-a - 1 Novosti iz APN-a - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stanovi APN-a Galerija 1/3 >>
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izvijestilo je u utorak da će novi krug prijava za subvencioniranje stambenih kredita započeti kada je i predviđeno, 30. ožujka, no da će zbog novonastalih okolnosti natječaj biti otvoren najmanje do kraja travnja, a po potrebi i dulje.

Samo šest dana dijeli nas od otvaranja novog poziva za subvencioniranje stambenih kredita. Prvotno je planirano da poziv bude otvoren do 8. travnja, a drugi poziv u već ustaljenom terminu koncem ljeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oštećeno i ministarstvo ''Više od sedam tisuća objekata prijavljeno za analizu oštećenja'': Ministar Štromar najavljuje da će obići sve Predrag Štromar poslao dopis Štromar Gospodarskoj i Obrtničkoj komori: "Smanjite namete i pomozite gospodarstvu"

Posljednjih tjedana u Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te u APN svakodnevno stižu upiti zabrinutih građana, djelatnika banka, agenata za posredovanje u prodaji nekretnina i javnih bilježnika kojima je novonastala situacija stvorila brojne izazove, navedeno je u priopćenju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Poručuju da im, iako je stambeno zbrinjavanje mladih obitelji među najvažnijim projektima Ministarstva, dodatno izlaganje zdravlja građana nije prihvatljivo.

"Stoga će se, zbog svih građana koji su već prikupili potrebnu dokumentaciju, potpisali predugovore, dali kapare te koji su prethodnih tjedana molili da se poziv održi, on otvoriti kako je i planirano 30. ožujka, ali će biti otvoren najmanje do kraja travnja, a po potrebi i dulje. Situaciju je nemoguće predvidjeti, ali ćemo je pratiti i prilagođavati se", ističu iz Ministarstva.

Potpredsjednik vlade i resorni ministar Predrag Štromar ima razumijevanja za građane te je svjestan da su se neki ugovorno obvezali prema prodavateljima, pa će se stoga poziv otvoriti prema planu, ali će zaprimanje biti uz strogo pridržavanje svih uputa.

"Jedini je cilj ove mjere da mladima osiguramo dom, ali sad svi moramo biti odgovorni i dati svoj doprinos da se zaustavi širenje koronavirusa. Poziv će stoga biti otvoren dok se situacija ne smiri. Poštujmo upute Stožera, slušajmo struku, pazimo jedni na druge i samo će se tako cijela situacija ponovno normalizirati. Poziv će biti otvoren dovoljno dugo da se predaju zahtjevi i ne treba forsirati odlazak u banke i stvarati gužve jer će biti vremena", ističe Štromar.

Svjesni su da se dio građana koji su htjeli predati zahtjev trenutačno nalazi u samoizolaciji.

"Ne brinite se, odradite karantenu i po potrebi liječenje i sve ćete stići obaviti kad se situacija smiri", poručuje Štromar. 

Napominje i da će sredstva biti osigurana za sve koji predaju valjane zahtjeve, a podsjeća da novi natječaj ide u rujnu, kako je i obećano.

Štromar zahvaljuje i predstavnicima banaka i predstavnicima agencija za posredovanje u prodaji nekretnina na prijedlozima i konstruktivnim razgovorima, a napominje da će Ministarstvo poslati uputu predstavnicima banaka, kao i APN-u, kako bi se zahtjevi zaprimali u skladu s uputama Stožera civilne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene