Srušen je rekord po broju prijava za državne subvencije stambenih kredita. Država je zaprimila ukupno 3706 zahtjeva, a trenutačno u APN-u traje obrada pristiglih zahtjeva.

Galerija Nastavljaju se subvencije za stanove (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nastavljaju se subvencije za stanove (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Predrag Štromar +0 Stambena zgrada (Foto: Dnevnik.hr)

Svi koji su predali valjani zahtjev, ističe ministar graditeljstva Predrag Štromar, dobit će subvencije. Predaja zahtjeva traje još u petak.

Vezani članci Sud u Šibeniku Iz EU fondova izvukli gotovo 1,4 milijuna kuna: Muljali s potporama za poljoprivredna zemljišta Stambena zgrada, ilustracija Šok za korisnike APN-ove subvencije: Cijelu ratu morali platiti sami. Stiglo i objašnjenje, banke će im vratiti novac

U protekle dvije godine, kroz ovaj program stambeno pitanje riješilo je više od 5000 mladih obitelji, a s mjerom država nastavlja i iduće godine.

''Pogodili smo mjeru. Mladi ljudi iskoristili su u potpunosti tu mjeru i odmah kažem onima koji nisu stigli sada da će natječaj biti opet objavljen iduće godine u ožujku. Od ovih 5300 do sada realiziranih kredita, već se do sada rodilo više od 850 djece. Očekujemo i sada da će tu mjeru koristiti ove obitelji koje će kupiti stan ili kuću'', kazao je ministar Štromar.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju