Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

poslao dopis

Štromar Gospodarskoj i Obrtničkoj komori: "Smanjite namete i pomozite gospodarstvu"

Predrag Štromar
Predrag Štromar Foto: DNEVNIK.hr
Predrag Štromar na Facebooku je objavio kako je tražio od Hrvatske gospodarske komore te od Obrtničke komore da smanje namete i tako se uključe u mjere pomoći gospodarstvu.

Predrag Štromar u objavi na društvenim mrežama istaknuo je kako  Ministarstvo graditeljstva mijenja Zakon o komunalnom gospodarstvu da gradovi i općine mogu obveznike osloboditi komunalne naknade ili pak prikupljena sredstva prenamijeniti za pomoć gospodarstvu. Kaže da Vlada čini što može i poziva komore da se priključe smanjivanjem nameta.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Danas sam uputio dopis Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori da smanje namete te da se na taj način uključe u mjere pomoći gospodarstvu.

Vlada je ovih dana poduzela niz mjera kako bismo umanjili štete gospodarstvu koje ovu krizu nosi na leđima. Ministarstvo graditeljstva mijenja i Zakon o komunalnom gospodarstvu da gradovi i općine mogu obveznike osloboditi komunalne naknade ili pak prikupljena sredstva prenamijeniti za pomoć gospodarstvu. Maksimalno radimo što možemo.

Stoga sam i komorama danas predložio da smanje namete svojim članovima, odnosno gospodarskim subjektima.

Podsjećam da su strukovne komore u graditeljstvu već smanjile namete temeljem Zakona koje je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja donijelo prošle godine.

U ovo vrijeme moramo raditi svi zajedno kako bismo održali gospodarstvo na nogama i vjerujem da je svima bitno da se održi likvidnost poduzeća te da se očuvaju radna mjesta".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene