Predrag Štromar
Predrag Štromar Foto: DNEVNIK.hr

Predrag Štromar na Facebooku je objavio kako je tražio od Hrvatske gospodarske komore te od Obrtničke komore da smanje namete i tako se uključe u mjere pomoći gospodarstvu.


Predrag Štromar u objavi na društvenim mrežama istaknuo je kako  Ministarstvo graditeljstva mijenja Zakon o komunalnom gospodarstvu da gradovi i općine mogu obveznike osloboditi komunalne naknade ili pak prikupljena sredstva prenamijeniti za pomoć gospodarstvu. Kaže da Vlada čini što može i poziva komore da se priključe smanjivanjem nameta.

Vezani članci Evakuacija štićenika doma u Splitu - 4 Ministarstvo odbija dati na uvid nalaz inspekcije iz doma u kojem je umrlo 18 ljudi Gordan Lauc Ugledni znanstvenik podijelio važno otkriće o koronavirusu: ''Ovo bi trebalo zatvoriti jedno od nepoznatih poglavlja''

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Danas sam uputio dopis Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori da smanje namete te da se na taj način uključe u mjere pomoći gospodarstvu.

Vlada je ovih dana poduzela niz mjera kako bismo umanjili štete gospodarstvu koje ovu krizu nosi na leđima. Ministarstvo graditeljstva mijenja i Zakon o komunalnom gospodarstvu da gradovi i općine mogu obveznike osloboditi komunalne naknade ili pak prikupljena sredstva prenamijeniti za pomoć gospodarstvu. Maksimalno radimo što možemo.

Stoga sam i komorama danas predložio da smanje namete svojim članovima, odnosno gospodarskim subjektima.

Podsjećam da su strukovne komore u graditeljstvu već smanjile namete temeljem Zakona koje je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja donijelo prošle godine.

U ovo vrijeme moramo raditi svi zajedno kako bismo održali gospodarstvo na nogama i vjerujem da je svima bitno da se održi likvidnost poduzeća te da se očuvaju radna mjesta".